Rein Raud astub Tõnis Mägi kaitseks välja: ei ole põhjust kanda inimese loomingut maha tema ebameeldivate poliitiliste vaadete tõttu (50)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Raud, Tõnis Mägi
Rein Raud, Tõnis Mägi Foto: Facebook

Kultuuriteoreetik ja Tallinna Ülikooli endine rektor Rein Raud astub Tõnis Mägi kaitseks välja sotsiaalmeediakanalis Facebook, tuletades inimestele meelde, et elame vabal maal, kus inimestel on võimalus avaldada vabalt oma arvamusi. 

«Ei, loomulikult ma ei jaga tema vaateid, aga eile nägin Facebookis üsna mitmeid arvamusavaldusi, et enam ei lähe kunagi tema kontserdile, et ta on nüüd maha kantud kui muusik jne jne. Mu meelest on see väga kahtlase väärtusega lähenemine,» kirjutab kultuuriteoreetik. 
Rein Raud mainib, et tuleb osata teha vahet inimesel ja tema loomingul. «Me peame õppima eristama inimese loomingut ja teda ennast.» 
«Mu meelest pole mingit põhjust kanda inimese kogu loomingut maha lihtsalt seetõttu, et tal on ebameeldivad poliitilised vaated,» arvab Raud.


Täispikka arvamust loe siit. 
 

Kommentaarid (50)
Copy
Tagasi üles