Kadestamisväärt vorm: 77-aastane Andres Tarand kavatseb uuesti Antarktikasse minna

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Pruuli (vasakul) ja 77-aastane Andres Tarand planeerivad ühist Antarktika reisi.
Tiit Pruuli (vasakul) ja 77-aastane Andres Tarand planeerivad ühist Antarktika reisi. Foto: Fotokollaaž

22. detsembril Antarktikasse ekspeditsioonile suunduv Tiit Pruuli  planeerib juba järgmist Antarktika-ekspeditsiooni ja seda koos teadlase ja poliitiku Andres Tarandiga (77), vahendab Go Travel.

«See saab olema tõeliselt unikaalne Antarktika-kogemus, sest Andres Tarand talvitus teadlasena Antarktika uurimisjaamas Molodjožnaja aastatel 1968–1970,» räägib Pruuli.

Pruuli selleaastane Antarktika-reis algab Tallinnast, kust lennatakse maailma kõige lõunapoolsemasse linna Ushuaiasse.

Seal läheb reisiseltskond jõulu esimesel pühal ekspeditsioonilaevale, millega seilatakse läbi Beagle’i kanali, mööda Tulemaa saarest ning Drake’i väina kaudu Antarktika poolsaareni.

Antarktikasse suunduv Tiit Pruuli hakkab reisist live-blogi pidama

Tiit Pruuli, tema abikaasa Maris ja poeg Jaan Joonatan reisivad Antarktikasse ekspeditsioonilaevaga Sea Spirit.

Nendega ühineb veel väike grupp eestlasest reisihuvilisi, kes on otsustanud end maailma kõrgeimate lainete ja tormisemate tuultega seiklusel proovile panna.

«Kuna täna, 14. detsembril möödub muuhulgas 106 aastat sellest, mil Norra maadeuurija Roald Amundsen esimese inimesena lõunapoolusele jõudis, on paslik reisikotte pakkima hakata ning blogisse esimesed postitused teha,» ütleb Pruuli.

Postitusi jäiselt mandrilt loodab mees teha satelliittelefoni abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles