Kes on filmis «Tähesõjad: viimased jedid» Chewbacca karvade sees olev kahemeetrine soomlane?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Mayhew Chewbaccana
Peter Mayhew Chewbaccana Foto: Rights Managed/LUCASFILM / Ronald Grant Archive/Scanpix

Varasemates «Tähesõjad» filmides kehastas Chewbaccat 221-sentimeetrine inglise näitleja Peter Mayhew, kuid uues filmis «Tähesõjad: viimased jedid» näeb selles rollis 209-sentimeetrist soomlast Joonas Suotamot.

73-aastane inglane annab selle rolli 31-aastasele soomlasele ametlikult üle järgmisel aastal ning 2019. aasta «Tähesõjad» filmis on Soutamo Chewbacca, edastab news.com.au.

Peter Mayhew Chewbaccana
Peter Mayhew Chewbaccana Foto: Rights Managed/LUCASFILM / Ronald Grant Archive/Scanpix
Peter Mayhew
Peter Mayhew Foto: DANNY MOLOSHOK/REUTERS/Scanpix
Joonas Suotamo
Joonas Suotamo Foto: PictureGroup/PictureGroup/Sipa USA/Scanpix

Filmitegijad valisid Suotamo sellesse rolli ta pikkuse pärast, kuid ka ta heade sportlike võimete tõttu, sest tegemist on elukutselise korvpalluriga.

Joonas Suotamo
Joonas Suotamo Foto: Jeff Spicer/imago/Future Image/Scanpix

«Soome korvpalliassotsiatsioon helistas mulle, et «Tähesõjad» filmide tegijad soovivad mind Londonisse proovivõttele. Mulle öeldi, et neil on raske leida kahemeetrist meest, kellel oleks sinist värvi silmad. Nad helistasid Soome korvpallijuhtidele, kes pakkusid mind välja. Läksingi Londonisse proovivõttele, neile mu etteaste meeldis ja ma sain rolli,» sõnas Suotamo ajakirjale People antud intervjuus.

Joonas Suotamo
Joonas Suotamo Foto: Leia Guyon/SIPA/Leia Guyon/SIPA/Scanpix

Suotamo sõnul peab ta Chewbacca kostüümiga veel harjuma, see on üsna raske ja hingamisruumi on vähe.

Joonas Suotamo
Joonas Suotamo Foto: DANNY MOLOSHOK/REUTERS/Scanpix

«Mul oli momente, mil unustasin raskuse tõttu hingamise. Kuulsin, et Darth Vaderi kehastajal Dave Prowse’il oli sama probleem, ta kostüüm oli liiga raske ja ta olevat pärast ühte stseeni minestanud. Minul seega vedas, ma ei minestanud,» meenustas soomlane.

1977. aasta «Tähesõjad» filmi reklaamplakat: Pildil Mark Hamill Luke Skywalkerina, Carrie Fisher printsess Leiana, Peter Mayhew Chewbaccana ja Harrison Ford Han Solona
1977. aasta «Tähesõjad» filmi reklaamplakat: Pildil Mark Hamill Luke Skywalkerina, Carrie Fisher printsess Leiana, Peter Mayhew Chewbaccana ja Harrison Ford Han Solona Foto: Shooting Star/Shooting Star/Sipa USA/Scanpix

Chewbacca on 200-aastane karvane humanoidtegelane «Tähesõjad» filmisaagast. Tegemist on planeedilt Kashyyk pärit intelligentse olendiga, kes on wookiee.

Chewbacca on Han Solo sõber ja Solo kosmoselaeva Millennium Falcon kaaspiloot.

Peter Mayhew Chewbaccana ja Harrison Ford Han Solona «Tähesõjad» esimeses filmis
Peter Mayhew Chewbaccana ja Harrison Ford Han Solona «Tähesõjad» esimeses filmis Foto: Rights Managed/Ronald Grant Archive / Mary Evan/Scanpix
Peter Mayhew Chewbaccana ja Harrison Ford Han Solona filmis «Tähesõjad: jõud tätrkab»
Peter Mayhew Chewbaccana ja Harrison Ford Han Solona filmis «Tähesõjad: jõud tätrkab» Foto: Film Frame/AP/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles