Kristina Šmigun-Vähi: minu päev on täna päikest täis!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Šmigun-Vähi 2009. aasta Otepää MK-etapil.
Kristina Šmigun-Vähi 2009. aasta Otepää MK-etapil. Foto: MARKO MUMM/PM/SCANPIX BALTICS

Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) teatas täna, et kõikide Kristina Šmigun-Vähi 2006. aastal Torino olümpiamängudel võetud dopinguproovide järelanalüüsimine on lõpule viidud ja selle käigus ei ilmnenud ainsatki positiivset dopinguproovi. 

«Minu päev on täna päikest täis. Me kõik oleme neid paari lauset kaua oodanud. Mul ei ole midagi lisada - seal on kõik väga selgelt öeldud,» sõnas Šmigun-Vähi Postimehele. Midagi enamat kahekordne olümpiavõitja antud teemal öelda ei soovinud.

ROK esitas Šmigun-Vähile 2013. aasta detsembris kahtlustuse seoses tema 2006. aasta proovidest leituga. 2014. aasta aprillis rääkis toonane Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli, et Šmigun-Vähi kaebas A-proovi avamise kohtusse ja seetõttu pole B-proovi avatud. Pärast seda pole kumbki pool (ROK ja Šmigun-Vähi) juhtumi kohta midagi sisulist ei öelnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles