Millega tegelevad kunagised legendaarsed telediktorid ja saatejuhid?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reet Oja, Maire Aunaste, Merle Randma, Raul Rebane
Reet Oja, Maire Aunaste, Merle Randma, Raul Rebane Foto: ERR, Facebook

Kes mäletab neid säravaid telenägusid? 

Tallinn Dollsi modell Merle Randma
Tallinn Dollsi modell Merle Randma Foto: Tallinn Dolls

Merle Randma - Merle Randma võitis 1981. aasta telediktorite konkursi ning töötas seejärel aastaid diktorina. «Teletöö oli väga üksildase inimese töö,» tunnistas ta aastaid tagasi saates «Prillitoos» antud intervjuus. Samas tõdes ta, et just selline töö talle sel ajal sobiski. Tuli aga aeg, mil telediktorid ekraanilt hoopis kadusid.
Mäletsustes elada ei saa ning Merle on pärast teletööd oma eluga väga edukalt edasi läinud. Esmalt tegeles ta kinnisvaraäriga, seejärel asutas aga hoopis kohviku Boheem. «See ongi praegu minu elu. Et olla siin inimeste keskel, anda inimestele tööd, tegeleda heategevusega,» rääkis ta. See elustiil on tema jaoks saanud uueks normaalsuseks.

Legendaarne ETV saatejuht Reet Oja.
Legendaarne ETV saatejuht Reet Oja. Foto: /

Reet Oja - kui seitse korda ETV parimaks naissaatejuhiks valitud Reet Oja pani 2001. aastal lauale lahkumisavalduse, oli see šokk paljudele. Aasta hiljem alustas Reet autorisaadet «Unetus», mis oli ETVs eetris kolm aastat. Millega Reet praegu tegeleb, ei ole Elu24 toimetusele teada. Saladuseloori ei oska või ei söanda kergitada ka endised töökaaslased. «Olen kuulnud, et ta on mingi konsultant või nõunik, õpetab inimesi esinema,» on telelegend Mati Talvik oletanud. 

Kadri Hinrikus
Kadri Hinrikus Foto: facebook

Kadri Hinrikus - oktoobri alguses koondati ERRi ridadest pikaajaline uudistetoimetaja. Uudis, mida üritati kiivalt avalikkuse eest varjata, oli üllatuseks paljudele. Näitejuhtimise eriala õppinud telenägu on ka kirglik lastekirjanik. Tema sulest on valminud mitmed armastatud lasteraamatud kirjastuse Tammerraamatu poolt. «Et head haldjad sind hoiaksid», «Suur maailmareis», «Sandra 12 kuud» ning «Katariina ja herned», mis ilmus tänavu aastal

«Aktuaalses kaameras» on uudiseid lugenud legendaarsed teledaamid: esimeses saates Zinaida Madissova (paremalt), hiljem Ruth Karemäe ja Ivi Kreen.
«Aktuaalses kaameras» on uudiseid lugenud legendaarsed teledaamid: esimeses saates Zinaida Madissova (paremalt), hiljem Ruth Karemäe ja Ivi Kreen. Foto: ETV arhiiv

Ivi Kreen - on üks pikaaegsemaid telediktoreid, kes töötas telemajas ligi kolmkümmend aastat. Lavakas näitlemist õppinud naine sattus telesse 1961. aastal, kus valiti välja konkursi käigus 300 naise vahelt. Tänasel päeval võib Ivi Kreeni aga kohata Nukuteatris, kus ta töötab ja toimetab valvelauas. 

Maire Aunaste
Maire Aunaste Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Maire Aunaste - pikaajaline saatejuht lahkus televisioonist kolm aastat tagasi ning suundus poliitikasse. Maire Aunaste viimane saade «Tõuse ja sära» läks eetrisse 21. detsembril 2014. Legendaarne saatejuht toimetas telemajas 26 aastat.

Raul Rebane
Raul Rebane Foto: Elmo Riig / Sakala

Raul Rebane - Raul Rebane on olnud Eesti Televisioonis võtmetegija: spordikommentaatorist kuni ETV programmijuhini välja. Aastaid kettaheitja Gert Kanteri tiimi juhtinud Raul Rebane töötab hetkel konsultandi, koolitaja ja strateegilise nõustajana.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles