Vaba ja vallaline: miks Justin Petrone endiselt Eestis on?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petrone Print Viljandi folgil.
Esitlusele tulid Epp Petrone üllitis «Kurru-Nurru vurrud». Samuti esitles Contra oma raamatut «Minu Läti» ning lauljanna Hedvig Hanson enda poolt kirjutatud «Kirju mandrilt».
Fotol Epp ja Justin Petrone
Petrone Print Viljandi folgil. Esitlusele tulid Epp Petrone üllitis «Kurru-Nurru vurrud». Samuti esitles Contra oma raamatut «Minu Läti» ning lauljanna Hedvig Hanson enda poolt kirjutatud «Kirju mandrilt». Fotol Epp ja Justin Petrone Foto: Anton Klink

Ligi aasta tagasi kirjaniku Epp Petronega lahutanud ameeriklane Justin Petrone kodumaale ei kipu ja selleks on üks kindel põhjus. 

Justin Petrone
Justin Petrone Foto: Erakogu

New Yorgi lähistel üles kasvanud 38-aastane Justin tutvus oma tulevase abikaasa ja laste ema Epuga aastal 2002 Soomes. Abikaasasid sidus peale eraelu ka töö kirjastuse Petrone Print juures, mille nad ühiselt kooselu jooksul lõid ning mille alt on ilmunud menukas reisiraamatute seeria Minu-sari. Ligi aasta tagasi läksid aga eluteed Epul ja Justinil lahku. 

Paljud on küsinud Justini käest, miks mees siiani Eestis on. 
Selleks on lihtne põhjus – lapsed!
«Siin on mu tütred, kes on seotud selle maa ja keelega – siin tahan praegu olla ka mina,» vastab mees ajakirjale Naisteleht. Justin on isa kolmele tütrele: 13-aastasele Martale, 10-aastasele Annale ja 6-aastasele Mariale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles