Video: sarimõrvar saatis ajakirjanikule kirja: «ohvreid on rohkem kui seitse»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Todd Kohlhepp
Todd Kohlhepp Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

USAs Lõuna-Carolina osariigis tegutsenud sarimõrvar Todd Kohlhepp saatis käsitsi kirjutatud kirjad väljaandele Spartanburg Herald Journal, milles teatab, et ta tappis rohkem inimesi, kui politsei arvab.

Kohtu poolt seitse eluaegset vangistust saanud 46-aastasel Kohlheppil on õigus saata ja saada kirju, edastab foxnews.com.

Sarimõrvar saatis oma värskeima kirja möödunud nädalal ajakirjanik Daniel Grossile, keda kiri üllatas.

Todd Kohlhepp
Todd Kohlhepp Foto: TIM KIMZEY/AP/Scanpix

Grossi sõnul tunnistas Kohlhepp oma kirjas, et ta on tapnud seniarvatust rohkem inimesi ehk ta ohvreid on kokku üle seitsme inimese.

Spartanburg Herald Journali uuriv ajakirjanik Gross on Kohlheppiga olnud kirjavahetuses alates kevadest, mil kohus mõrvarile mitmekordse eluaegse vangistuse mõistis.

Lõuna-Carolina Spartanburg Herald Journali toimetus
Lõuna-Carolina Spartanburg Herald Journali toimetus Foto: wikipedia.org

Ajakirjaniku teatel on ta sarimõrvarilt saanud neli kirja, millest viimases ta oma ohvrite suuremast arvust kirjutab, kuid ei maini, kui palju neid siiski kokku on. 

«Kohlhepp üritas politseiuurijatele ja Föderaalsele Juurdlusbüroole (FBI) teatada, kui palju tal ohvreid on, kuid teda ei võetud kuulda. Uurijad korrutasid, et saavad lähtuda vaid asitõenditest. Kohlhepp tunnistas minule saadetud kirjas, et ta ohvrite arv võib olla suurem,» sõnas Gross.

Ajakirjanik lisas, et Kohlhepp rõhutas oma viimases kirjas, et asjade praeguse seisu juures ta ei paljasta siiski kõike toime pandut lõpuni ega anna politseile vihjet, kus ülejäänud tapetud maetud on.

Lõuna-Carolina väljaanne ei avaldanud sarimõrvari kirju, kuna need oleks ohvrite omastele võinud haiget teha.

FBI teatel uurivad nad sarimõrvari poolt ajakirjanikule saadetud kirjas olevat väidet, et «ohvreid on rohkem kui seitse», kuid kuna uurimine käib, siis ei saa nad rohkem avalikustada.

Todd Kohlhepp
Todd Kohlhepp Foto: RICHARD SHIRO/AP/Scanpix

Kinnisvaramaaklerina töötanud Todd Kohlhepp võttis uurimise käigus omaks, et ta tappis aastate jooksul seitse inimest. Politsei tabas Lõuna-Carolinas Woodruffis elanud Kohlheppi 2016. aasta sügisel pärast seda, kui novembris leiti maetuna mees, kes kadus sama aasta augustis.

30-aastane Kala Brown ja tema sama vana elukaaslane Charles Carver kadusid 2016. aasta augustis. Politsei jõudis nende jälile naise mobiiltelefoni kasutust uurides ja naine leiti ta kodu lähedalt elavana.

Todd Kohlhepp
Todd Kohlhepp Foto: Reuters/AFP/AP/SCANPIX

Brown sõnas politseile, et Kohlhepp lasi ta elukaaslase Carveri maha ning mattis surnukeha paika, kus varasemast oli maetud veel neli ohvrit.

Politsei leidis Carveri laiba, kuid veel kahe inimese surnukeha, kelle Kohlhepp neile kätte juhatas.  

Sarimõrvar tunnistas üles ka 2003. aastal toime pandud nelikmõrva kohalikus mootorrattakaupluses. Politsei teatel andis mõrvar neile nii detailset informatsiooni, et sellist sai teada vaid teo toimepanija ehk Kohlhepp.

Todd Kohlheppil on seljataga pikk kurjategijakarjäär. Ta anti kohtu alla juba 1986. aastal, kui ta oli vaid 15-aastane, olles röövinud 14-aastase tüdruku, et teda vägistada. Noormeest süüdistati seksuaalkuriteos, kuid karistuse sai ta inimröövi eest.

Kohtudokumentide kohaselt ähvardas Kohlhepp tappa ka oma ema ning lõhkus märatsedes elukoha sisustuse.

2003. – 2016. aastani tegutsenud sarimõrvari seni tuvastatud ohvrid on: 6. novembril 2003 tapetud Scott Ponder, Brian Lucas, Chris Sherbert ja Beverly Guy, 19. detsembril 2015 tapetud Johnny Joe Coxie, 25. või 26. detsembril 2015 tapetud Meagan Leigh McCraw-Coxie ja 31. augustil 2016 tapetud Charles David Carver.

31. augustil 2016 oleks võinud elu kaotada ka Kala Brown, kuid tänu politsei kiirele tegutsemisele jäi ta ellu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles