Video: surev jaapanlane pidas elulõpupeo, millele kutsus 1000 külalist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Satoru Anzaki
Satoru Anzaki Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Jaapani ärimees, kellel arstid diagnoosisid lõppfaasis vähi, korraldas elulõpupeo, et öelda talle kallitele inimestele head aega ja tänada neid.

80-aastane Satoru Anzaki kutsus peole 1000 inimest, kelle seas oli nii pereliikmeid, sõpru, endisi koolikaaslasi, äripartnereid ja tema firma töötajaid, edastab bbc.com.

Satoru Anzaki
Satoru Anzaki Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Anzaki, kes oli masinatööstusettevõtte Komatsu endine president, sai oktoobris diagnoosi, et tal on sapipõie vähk ja tal ei ole enam kaua elada.

«Vaatasin oma elule tagasi ja ma olen rahul. Tahtsin tänada minu elus tähtsat rolli mänginud inimesi ja ma sain seda teha. Võtan oma elu viimastest hetkedest kõik, loobusin vähiravist, kuna sel on kõrvalmõjusid,» teatas jaapanlane.

Mees edastas oma peoplaani 20. novembril ajaleheteates, kust see kiiresti jõudis meediasse ja sotsiaalmeediasse. Sotsiaalmeedias kiideti teda selle eest, kuid visati ka nalja, et kui palju tuleks maksta, et peole kutse saada.

Anzaki üüris Tokyos asuvas viietärnihotellis restorani, mis dekoreeriti ta elu iseloomustavate fotode ja muude asjadega, mis on temaga seotud.

Jaapanlase teatel ei tahtnud ta 11. detsembril toimunud peole matusemeeleolu ning selle tõttu palkas ta seksikad tantsijad ja lauljad, kes tulid kohale ta kodukohast Tokushimast.

Jaapani meedia teatel kätles mees niipaljude külalistega, kui ta jõud lubas. 

«See oli tõeliselt tore pidu. Mul on ka raske haigus, mis küll veel ei lõpe surmaga, kuid see sündmus pani mind mõtlema, milliseks tahan mina oma elu lõpu teha,» sõnas peol osalenud mees, kes oli Anzaki äripartner.

Satoru Anzaki
Satoru Anzaki Foto: Kuvatõmmis/Youtube
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles