Diiler ja sõltlane räägivad Eestis surmalaine tekitanud rekordkangest narkootikumist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Radar»
«Radar» Foto: Kanal 2

Kanal 2 saade «Radar» toob täna valguse kätte Eestis surmalaine tekitanud rekordkangest narkootikumi, mis on ohtlik isegi narkokoertele.

Aine, millest käib jutt, kannab nime karfentanüül. Seesama mees, keda siin pildil karfentanüüli mõju all «tantsimas» näete, viskleb tegelikult krampides. Järgmisel päeval suri ta aine üledoosi. Ja ta pole ainus. Karfentanüül on toonud Eestisse uue narkosurmade laine.
Dmitri on süstiv narkomaan, kes püüab sõltuvusest vabaneda. Kuid seni pole see väga hästi õnnestunud. Ta elab Kohtla-Järvel ja on narkootikumi ostes samuti karfentanüüli peale sattunud. Ta on üks neist, kes sõna otses mõttes mängis surmaga.

«See on hirmus,» kirjeldab Dmitri karfentanüüli kaifi. «Oli eufooria tunne ja samas suur hirm sees. Oli hirm, et eufooria tase tõuseb nii kõrgele..nii kõrgele, et see võib tappa.»

«Radar»
«Radar» Foto: Kanal 2

Tapvat ainet ehk karfentanüüli süstis kakluses pool kõrva kaotanud Dmitri endale isegi mitu korda, kuid juba teisel korral sai ta üledoosi.
Õnneks tookord Dmitri jäi ellu. Aga mis aine see karfentanüül on? Selleks, et saada vastust, pöördume Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi poole, kus eelmise aasta sügisel esimest korda analüüsiti ainet, mida oma töös tihti kasutavad loomaarstid.
Karfentanüül on nii kange, et labor pidi võtma kasutusele spetsiaalsed kostüümid. Mures on ka politseinikud, sest nende kolleegid narkokoerad võivad pelgalt aine nuusutamise peale käpad püsti visata. Mis ainega on tegu ja kuidas see on viinud Eesti narkosurmade poolest viimase 20 aasta rekordini, sellest lähemalt tänases Radaris kell 20.00 Kanal 2-s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles