Ilmar Raag jagab südantliigutavat lugu enda emast, kes abiellus 56-aastaselt: vanus ei takista armastajaid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Raag.
Ilmar Raag. Foto: Viktor Burkivski

Filmikriitik, stsenarist ja režissöör Ilmar Raag, kelle filmid on kõnetanud sügavalt eestlasi ja puudutanud hingekeeli, jagab sotsiaalmeedia vahendusel südantliigutavat lugu enda emast Urvest, kes 56-aastaselt teist korda abieluranda sõudis.

«See oli kõige ilusam pulm, mida ma olen kunagi näinud. Urve, minu ema abiellus teist korda, kui ta oli 56-aastane. Rein oli juba saanud 70- aastaseks,» kirjutab Ilmar.

«Tol talvel 17 aastat tagasi sadas matustel vihma. Surnuaiast seltskonnaga tagasi sõites, võttis Rein eksikombel kaasa võõra vihmavarju. 68-aastasel Reinul oli seljataga bussijuhi elutöö ja abielu. Nüüd oli ta väikest kasvu, vaikne ja läbinisti aus inimene. Ta helistas kohe Viivele, et võõras vihmavari tagasi anda. Järgmisel päeval kohale jõudes, leidis Rein Viive juurest aga Urve, kes oli justkui uut õmblusmasinat tulnud uudistama. Urve oli 54-aastane terviseameti ametnik, kes kontrollis joogivee puhtust Saaremaa hotellides ja restoranides. Ilmselt oli Urves veel midagi, sest äraminekule sättisid Viive külalised üheaegselt. Tolle 2001. aasta jaanuarikuu Kuressaare pimedatel tänavatel jalutati kiirustamata ja siis tegi Rein ettepaneku järgmisel päeval uuesti kohtuda. Kaks aastat hiljem seisid nad Kaarma kirikus altari ees.»

Täispikka lugu loe siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles