Milline karistus ootaks ees sissetungimises kahtlustatavat Katrin Lusti?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Lust
Katrin Lust Foto: TV3 / kuvatõmmis

Novembri lõpus algatas prokuratuur uurimise seoses «Kuuuurija» kassivabriku looga. Nimelt olla saatejuht Katrin Lust omavoliliselt tunginud võõrasse korterisse.

Tänases Õhtulehes selgitab Lusti kaitsja, vandeadvokaat Ants Nõmper, et kuna tegemist ei ajakirjandusliku eksperimendi käigus võib siseneda ka äriruumidesse koos ametnikuga ning reeglite järgi tehtud eksperimendi korral ei saa ajakirjanikku süüdi mõista.

Oktoobris sisenes Katrin Lusti juhitava Kuuuurija» võttegrupp ajakirjandusliku eksperimendi käigus Tallinnas Erika tänaval asuvasse korterisse, kus kodanikud Aleksei ja Oksana tegelesid kasside paljundamisega. Korteri omanike kaebuse peale võttis prokuratuur ebaseadusliku sisenemise teema menetlusse.
Inimese kodu puutumatus on põhiseadusega kaitstud ja nii ütleb Eesti Riigi Karistusseadustiku paragrahv 266 punkt üks, et omavoliline sissetung ehk valdaja tahte vastaselt võõrasse hoonesse, ruumi, sõidukisse või piirdega alale ebaseadusliku tungimise eest - karistatakse rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles