Piret Kalda pere jõule ei tähista: see ei pakkunud rõõmu ei mulle ega lastele, tegi pigem haiget (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Kalda
Piret Kalda Foto: Toomas Tatar

Värskes ajakirjas Eesti Naine tunnistab Linnateatri näitlejanna Piret Kalda, et on kaks aega aastas, mida Piret enam ei kannata - isadepäev ja jõulud.

«Varem tähendasid jõulud kuuske, kapsaid ja muud möllu, hästi palju atribuutikat, heas mõttes,» räägib kolme tütre ema Piret, kelle abikaasa Priit lahkus 2013. aastal.
Ka pärast mehe surma tirisin veel kaks aastat kuuske tuppa ja proovisin kangekaelselt meie pere jõule mängida, aga see ei pakkunud rõõmu ei mulle ega lastele, tegi pigem haiget.»

«Miks ma pean ÜLE saama mehest, kellega ma elasin koos 25 aastat?! Ma õpin selle kaotusega elama iga päev, siiani!» ei mõista ta levinud arusaama, et lein peaks kestma umbes üheksa kuud.

Naine tunnistab, et jõulud ja isadepäev on tema ja tütarde jaoks sellest ajast peale kõige raskemad perioodid: «Mõtlen alati, kuidas isadepäev ometi üle elada,» ütleb ta. 

Jõulud ajal minnakse nüüd aga Pireti õe ja ema-isa juurde.

 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles