Tiidrek Nurme paljastas drastilise elumuutuse: 15-aastasena olin kaheksa kuud noortevanglas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiidrek Nurme
Tiidrek Nurme Foto: ERR

Jooksja Tiidrek Nurme rääkis saates «Hommik Anuga», et ta on elus suutnud läbi teha suure muutuse.

«Kui ma olin 15-aastane, siis ma olin kaheksa kuud noortevanglas, sest ma tegin teismeliseeas suuri rumalusi. Muidugi ma oma lapsi ei tahaks vanglas näha ja ma loodan, et nad kunagi sinna ei satu, aga ma ise ei tahaks täna öelda, et see eluseik oleks võinud olemata olla. Pigem ma näen, et see ongi minu kui inimese kujunemisprotsessis mänginud olulist rolli,» sõnas Nurme. 

«Poistega, kellega me vabal ajal ringi hängisime, tegime vahepeal suitsu ja jõime ka alkoholi, kuigi me olime 13-14-aastased. Asi läks natuke kaugemale ja peale alkoholi tarbimise me lõpuks varastasime poodidest ja mõnest teisest kohast ka. See kõik tuli välja ja sellega läksime kohtu alla ning mulle anti kriminaalkaristus,» meenutas sportlane.

Nurme käis Keenias kirikutes ja vanglas seda kui motivatsioonilugu rääkimas.

«Lugu ongi sellest, mida ma olen elus pidanud läbi elama. Kogu loo põhipoint, mida ma tahaks edasi öelda ka kõigile eestlastele, on see, et inimene on võimeline muutuma. Ma siiralt usun seda. 14-aastasena olin arusaamisel, et ma olen selline ja jäängi selliseks. 32-aastasena võin öelda, et ma olen väga muutunud,» ütles Nurme.

«Muidugi, need vahendid, mis inimest aitavad, on kindlasti erinevad. Minu jaoks on see kristlik usk, mille ma leidsin 17-aastasena. Ma ei taha täna, et minust oleks selline kuvand, et ma olen eksimatu inimene, selline super-hüper eeskuju. Ma tunnistan, et ei ole. Aga on mul siiski lootus, et hoolimata sellest on mul väärtus. See on üks põhjuseid, miks ma olen julgenud sellest rääkida,» lisas Nurme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles