Ununev hiilgus: kas mäletad neid tõsielustaare?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas mäletate, kes olid need säravad tähed?
Kas mäletate, kes olid need säravad tähed? Foto: Kollaaž

1990. lõpupoole oli seltskonnaajakirjandus eesotsas toonase lipulaevaga Kroonika eestlase lugemislaual juba küllaltki mõnusasti pikutama õppinud, aga siis saabusid Eesti telemaastiku menüüsse reality´d ehk tõsieluseriaalid - ärgem unustagem nende kangelasi!

See omakorda tõi värske tuulena terve parve uusi avaliku elu tegelasi, kes meedias seni figureerinutest oluliselt erinesid

Nad võisid, aga ei pruukinud enam olla näitlejad, sportlased või lauljad.

Tegelikult ei pidanud nad olema isegi tavamõistes tublid kodanikud, nagu vähemalt mõnel puhul juhtus.

Neile tegelastele said eriti iseloomulikuks hüüdnimed, mis reeglina pandi selle telesaate või sündmuse järgi, mille kaudu nad kollektiivsesse ruumi ning alateadvusesse sisenesid.

Nii sai Eesti endale terve galerii enneolematuid vigurväntasid, kellest mõnigi  legendina ilmselt veel kauaks rahva mällu püsima jääb.

Kuid mõned neist on hakanud ka unustusehõlma vajuma. Tuletagem neid nüüd üheskoos meelde.

Terje Aru

Ärinaine Terje Aru
Ärinaine Terje Aru Foto: Viktor Burkivski

Mäletate veel seda peaaegu pisuhännana Eesti seltskonnaajakirjanduse veergudele sööstnud pereemast ärinaist, kes õpetas Eesti naisi karvamütsi ja lusikatega seksima?

Terje Arul oli olemas justkui kõik, millest enamus naisi ainult unistab: isiklik ettevõtlus, kinnivaraarendajast abikaasa, tore kodu ja ilusad lapsed.

Kuid lisaks sellele pidi sel ambitsioonikal naisel siiski olema ka veidikene igav, sest muidu poleks ta Ingrid Tähismaale, Jaak Kilmile ja Andres Maimikule legendaarset karvamütsi-intervjuud kunagi andnud.

Miniseelikus Bentley kapotile poseerima viskunud Terje küll riigikokku ei saanud, nagu soovis, kuid pärast seda ajakirjalugu (ning hiljem valminud dokumentaalfilmi «Suur õde») polnud eestlast, kes ta nime poleks teadnud.

Hiljem kadus kas 10. või 11. aprillil 2000. aastal oma Kloostrimetsa kodu hoovilt (ja jäigi kadunuks) Terje abikaasa Lembit Aru.

Majaesisele sillutisele jäid vereplekid. Uurijatel ei õnnestunudki teada saada, kuidas need sinna sattusid.

Politseil oli toona kaks põhilist uurimisversiooni: Lembitu tapsid kas talle Kloostrimetsa kruntide müügi eest kolm miljonit krooni võlgu jäänud inimesed või oli selle taga tema abikaasa Terje Aru.

Mõrv võis olla seotud naise armueluga, oletas politsei.

Terje sünnitas mõne aasta pärast oma kolmanda lapse ja tegutseb endiselt ettevõtlusmaailmas.

Farmi-Gabriel

Gabriel Kubjas aka Farmi-Gabriel
Gabriel Kubjas aka Farmi-Gabriel Foto: Erakogu

Tõsieluseriaalis «Farm» tuntust kogunud striptiisistaar Gabriel Kubjas on üks väheseid avalikkuse meeli veel tükk aega pärast tõsieluseriaali lõppu erutanud reality-tähekesi.

Tükk aega tegutses Gabriel strippari ja seltskonnategelasena, pälvides hea töö eest koguni aasta meesstrippari tunnustuse.

Seejärel sai töökoha Metropoli hotelli piljardisaali ärijuhina ning pidi abielluma kuuma eksootilise kaunitari, tõsieluseriaalis «Kaunitar ja geenius» kaasa löönud Adelina-Raiola Niftalievaga. Viimane abiellus siiski hoopis ühe vene noorsandiga.

Gabrieli on sellest peale tabanud äpardused. Küll oli keegi esimese lumega kraavi ajanud punase driftiauto, mees avalikkusele esitatud fotosüüdistusel oli Gabriel Kubjas. Gabriel eitas juhtunut.

13. aprillil 2012. mõistis kohus Gabriel Kubjase süüdi vägistamises ja mõistis talle karistuseks kaheaastase tingimisi vangistuse kaheaastase katseajaga.

Kubjas käis ka tänavu kohtuteed, saades selle tulemusel karistuse narkootilise aine (kokaiin) mõju all sõiduki juhtimises.

Kubjasele mõisteti karistuseks tingimisi seitsmekuuline vangistus, pooleteise aasta pikkuse katseajaga. Ühtlasi võeti tõsielustaarilt mootorsõiduki juhtimisõigus kolmeks kuuks ning määrati tasumisele 845 eurot.

Nõia-Ints ja Intsu-Inga

Nõia-Ints Индрек Лейбур
Nõia-Ints Индрек Лейбур Foto: Erakogu

«Kuhu kadus too keset talve Tallinna kesklinnas plätudes ja lühikestes pükstes patseerinud tätoveeritud näoga mees­?» küsis kord üks vanalinna teenindaja.

Jutt käis tegelasest nimega Indrek Leibur ehk Nõia-Ints, retsidivistist ning vangimajade kuldkliendist.

Nõiasaates vaid kaks episoodi vastu pidanud Intsust ja tema pikakoivalisest sõbratarist Inga Kallbergist ehk Intsu-Ingast vormis seltskonnameedia mõneks ajaks tegelased, kes olid külalised ajalehetoimetustes, telesaadetes ning aastaküsitlustes. Ints üritas leida tööd juuksurina, kui ebaõnnestunult.

Inga Kallberg aka Intsu-Inga, suvi 2011 Интсу-Инга
Inga Kallberg aka Intsu-Inga, suvi 2011 Интсу-Инга Foto: Ardo Kaljuvee

2012. aasta aprilli alguses mõistis Harju maakohus Leiburile enam kui seitsmeaastase vangistuse.

Koos kahe kaaslasega võeti meesterahvalt ajutiselt vabadus, peksti teda ja sunniti loovutama sülearvuteid ning nutitelefone.

Kohus hindas Nõia-Intsu panust grupitegevusse viieaastase vangistusega. Sinna lisandus veel kaks aastat ja mõningaid kuid varasemast lõpuni kandmata karistusest.

Intsu elu vanglasse tagasi sattudes meelakkumine ilmselt ei olnud, sest mehe vaimne tervis hakkas kõvasti logisema.

Pärast mõningaid küsitavaid tegusid viidi ta ravile Jämejala haiglasse, kus ta viibib tänaseni.

Bussi-Birjo

Birjo Piiroja, kes sai tuule tiibadesse tuntud telesarjast «Buss».
Birjo Piiroja, kes sai tuule tiibadesse tuntud telesarjast «Buss». Foto: Ajakiri DI

Birjo Piiroja pidi pärast tõsielusaates «Buss» osalemist ja paljastava fotoseeria ilmumist ajakirjas DI lahkuma kooli huvijuhi kohalt.

Birjo Piirojale töökoha maksma läinud foto.
Birjo Piirojale töökoha maksma läinud foto. Foto: Ajakiri DI

Halvakspanu sadas nii kooli juhtkonnalt kui ka Pärnu maavalitsusest.

Seejärel leidis Birjo uue kutsumuse loomade varjupaiga juhatajana. Birjo elab koos poliitikust elukaaslase Andres Metsojaga Pärnumaal talus ja kasvatab kahte last.

Andres Metsoja on endine Pärnu maavanem ning oli viimastel kohalike omavalitsuste valimistel valimisliidu «Metsoja meeskond» (IRL) Pärnu linnapeakandidaat.

Birjo vend on endine tippjalgpallur, Eesti jalgpallimeeskonna kauaaegne kapten Raio Piiroja.

Jürgen Veber

Mustkunstnik Jürgen Veber.
Mustkunstnik Jürgen Veber. Foto: Erlend Štaub

Rohkem nime all Trikimees tuntud Veber on endine jalgpallur (JK Viljandi Tuleviku väravavaht), kuid tuntuks sai ta illusionistina, kes igatses käia maailmanimega mustkunstniku David Copperfieldi jälgedes.

Jürgeni esimene suur show «Trikimees 100% Live» leidis aset Tallinnas, Saku Suurhallis 25. oktoobril 2008 ning järgmine, «The Path Of Wonders», 11. oktoobril 2009 Tallinnas vastvalminud Nokia Kontserdimaja avamisel.

2011. aastal seitsmes Eesti linnas toimunud etenduste sarjast «Tour de Estonia» linastus Kanal 2 kuueosaline telesaade «Jürgen Veberi Trikituur».

Jürgen Veber (vasakul) kutsus etenduses part Elvist hoidma Pärnu linnapea Toomas Kivimägi (paremal).
Jürgen Veber (vasakul) kutsus etenduses part Elvist hoidma Pärnu linnapea Toomas Kivimägi (paremal). Foto: Urmas Luik

Kõik oleks olnud kena, kui Veber poleks saanud äri käivitamiseks toetust EAS-ist, et jalg Ameerika Ühendriikide meelelahutusäri ukse vahele saada.

Jürgen on öelnud, et lepinguid (ja 26-28 etendusest koosnevat turneed) USA-s ei sündinud, kuna tingimused olid liiga ahistavad.

2016. augusti lõpus tegi EAS vendade ettevõtele JJV Productions tagasinõude 133 595,56 eurot ja ootas seda hiljemalt sama aasta novembri lõpuks.

Jesper Veber kõneles Delfile, et tegu on arusaamatusega ning täitur segavat nende ettevõtte argitegemisi.

Jürgen Veber rääkis seejärel LP-le antud intervjuus, et tal pole EAS-ile ainsatki etteheidet. Kontol tal sellist raha aga ei olevat.

Kuna vennad raha tagasi ei maksnud, andis EAS otsused täitemenetlusse.

Praegu on vennad keskendunud koduturule.

Tõehetke-Lilit

Lilit Kaaret
Lilit Kaaret Foto: Elustiiliagentuur Deluxe

Lilit Kaaret sai tuule tiibadesse Kanal 2 telesaatest «Tõehetk», kus oma suhetepundart harutasid Hannes Võrno juhtimisel Lilit ja tema elukaaslane Veigo.

Lilit kohtus Veigoga, kui oli viisteist ja sai rasedusest teada nädal enne oma kaheksateistkümnendat sünnipäeva. Kokku koliti alles pärast abiellumist.

Lilit ja Veigo läksid varsti pärast saadet lahku, kuid jõudsid enne seda teineteist kõvasti avalikkuses mustata.

2009. aastal poseeris Lilit ajakirjas Playboy. Lilit tunnistas Playboyle, et tähelepanust ta puudust ei tunne.

Nimelt oli tal paari suve jooksul kogunenud hulk tiitleid kõikvõimalikelt iludusvõistlustelt.

2009. aasta esimene Playboy kaanestaar on Lilit Kaaret
2009. aasta esimene Playboy kaanestaar on Lilit Kaaret Foto: Kaupo Kikkas / Playboy Eesti

Sama aasta talvel kaunistas seksikaks toateenijaks riietatud Tõehetke-Lilit linnaäärse uuselamurajooni Oru Kodu välireklaami ja pakkus  end majaostjale kingituseks. Tegu oli siiski reklaamitrikiga.

«Mul on puudu hoopis naiselikust õnnest,» pihtis Lilit toona.

Aasta hiljem osales Lilit saates «Unistuste printsess» ja näitas end uue poiss-sõbra Riivoga, kellega neil on täna nii ühine laps kui elu.

Vändra-Aveli

Aveli Abel
Aveli Abel Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Kunagine ajakirja FHM kaanestaar Aveli Abel ehk oma kodupaiga järgi Vändra Aveliks ristitud seltskonnakaunitar pole juba ammuilma kohalikus meedias figureerinud.

Viimati olid temast seltskonnaajakirjanduses fotod aastal 2016, kui paparatso teda koos sõbratariga Pro Kapitali ärikeskusest väljumas jäädvustas.

Vändra-Aveli kevadpäikesele paljastatud ihult paistsid uued tätoveeringud.

2014. teatati, et kunagine meestemagnet Aveli võttis endale Facebookis uue nime Ruby Crystal ja märkis suhtestaatuseks abielu.

Õnnelikuks väljavalituks osutus Kristiina-nimeline blondiin, keda Vändra-Aveli hellitavalt Musuks hüüdis.

Risto Kask

Risto Kask
Risto Kask Foto: Erakogu

Meeste iludusvõitluselt «Manhunt 2007» tiitliga pärjatud Risto Kask oli üks esimesi noorsande, kes astus vapralt rambivalgusesse ja tunnistas avalikult, et on biseksuaalne.

Meeste iludusvõistluse võitmine Risto elu tagantjärele vaadates eriti ei muutnud, sest too võistlus pakkus pinget vähestele.

Küll aga avas see Ristole võimaluse jutustada ajakirjanduses palju oma elust ja eelistustest. Ühes intervjuus väitis noormees, et naudib enamasti üheöösuhteid.

Kompleksivaba: võitja Risto Kask ütles, et ka aluspesus laval liikumine ei valmistaks talle mingit probleemi. Seekord tal sellist võimalust polnud.
Kompleksivaba: võitja Risto Kask ütles, et ka aluspesus laval liikumine ei valmistaks talle mingit probleemi. Seekord tal sellist võimalust polnud. Foto: Postimees.ee

Muuhulgas kuuluvad just Ristole sellised surematud tsitaadid nagu:

«Mulle meeldib ennast pärast vanni kreemidesse mökerdada. Mul on nii hea olla, kui ma olen pehme!»,

«Kui olen õhtuti klubides showtantsu teinud, siis ikka on mehed mind käppima tulnud»

ja –

«Partnerid, kellega ma korra olen maganud ja hiljem uuesti üles otsin, peavad erilised olema».

Hiljuti helistas Elu24 toimetusse mees, kes väitis, et on Risto Kask ja soovis, et tema kohta umbes dekaadi eest kirjutatud artiklid ära kustutataks.

Sellest võib aru saada, sest end kõvasti ülikoolides koolitanud mees on alates 2011. aastast Eesti Keskerakonna liige ja töötas 2014–2017 Nõmme linnaosa vanema asetäitjana.

Katrin Siska

Katrin Siska
Katrin Siska Foto: Jelena Rudi

Tuntud tüdrukutebandi liige, teise ninja Piret Järvise kunagine pinginaaber.

Tõelise kuulsuse saavutas Katrin Edgar Savisaare kunagise vihmavarjuhoidjana.

Vihmavarjuhoidjad olid kaunid noored naised, kes käisid Keskerakonna endisest esimehest meeriga avalikel üritustel, seisid seal tema kõrval ja hoidsid vajadusel ülemuse pea kohal vihmavarju.

Katrin Siska sai peagi korraliku sissetulekuga töö Lasnamäel asuva Lindakivi kultuurikeskuse juhatajana.

Siska on õppinud õppinud raamatupidamist, rahvusvahelisi suhteid ja õigust ning valdab õige mitut võõrkeelt.

Praegu elab Katrin koos Kristjan Varikuga pereelu, kasvatab last ja peab maailmas ringi reisimise kõrvalt Youtube´is videoblogi «Katrin Siska Power of Life».

Hetkel viibib perekond Aafrikas.

«Tee muutusi oma elus ja SINA ise ka muutud,» innustab ta sõpru ja fänne sotsiaalmeedia vahendusel enda elusid analüüsima.

Maarja Kivi

Maarja Kivi
Maarja Kivi Foto: Maarja.com

Lauljakarjääri alustas Maarja 2002. aastal Eurolaulul. Sama aasta lõpus liitus ta Vanilla Ninjaga, kus oli esilaulja ja bassimängija.

Ta oli bändis kuni 2004. aastani.

2004. abiellus Maarja Kivi Vanilla Ninja endise mänedžeri Renee Meristega ja sai temaga kaks last.

Võtnud endale 2005. aastal artistinime Maarja, tekitas ta kerge segaduse Eesti kohalikul muusikamaastikul, kus ees oli juba väga tuntud Maarja-Liis Ilus.

Seejärel tegi Maarja edukat koostööd endise Vanilla Ninja mänedžeri David Brandesega, mis sujus palju paremini kui bändiga.

Singlid «Could You» ja «Shine It On» jõudsid mõlemad Saksamaal esiviiekümnesse.

2007. aastal otsustas Maarja hakata elama ning tegutsema Ameerika Ühendriikides, kus ta võttis lavanimeks Marya Roxx.

Kuuldavasti keevitab Maarja täna koos ameeriklastest bändikaaslastega hoopis raskemat rokki ja heavy metalit.

Janne Saar

Janne Saar
Janne Saar Foto: Instagram

Maarja tuules liikus Ameerikasse veel üks lauljatar – tüdrukutetrio Nexus malbe ja blond Janne Saar.

Näitsik kogus enne seda muusikuna Rootsi laeval raha ja valmistas end Suure Lombi taha kolimiseks vaimselt ette.

Kuuldavasti elab Janne Californias, on õppinud Ukulelet mängima ja kirjutab endiselt muusikat.

Aeg-ajalt on ta osalenud lauluvõistlusel «Eesti laul», kus tema laul küll ühel aastal diskvalifitseeriti, sest ta oli selle varasemat versiooni Youtube´is juba esitlenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles