Video: Meghan Markle protestis 11-aastaselt seksistliku reklaami vastu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meghan Markle
Meghan Markle Foto: Youtube

Ameerika näitlejanna ja prints Harry kihlatu Meghan Markle tegi nime juba tunduvalt varem. 11-aastaselt otsustas Meghan kirjutada suurettevõttele Proctor & Gamble, kuna teda oli ärritanud seebireklaam, mis rõhus liialt soorollidele.

Meghan Markle
Meghan Markle Foto: Youtube

Väljaanne Inside Edition on välja kaevanud 1993. aasta klipi, mis räägib sellest, kuidas Meghan Markle pöördus 11-aastaselt ettevõtte Proctor & Gamble´i poole pärast seda, kui oli näinud nõudepesuvahendi reklaami, mis liigitas nõudepesu «naiste tööks». Meghan´i soov oli, et sõna «naised» muudetaks ära.

Meghan Markle koos klassikaaslastega
Meghan Markle koos klassikaaslastega Foto: Youtube

Meghan Markle ja tema klassikaaslased vaatasid põhjalikult ühiskonnaõpetusetunnis mõnda reklaami, et hinnata nende sõnumeid. Côte d'Ivoire'i nõudepesumasinas kasutatav vedelik häiris Meghanit, sest seal kasutati sõna «naine».

Mustad nõud, kaader reklaamist
Mustad nõud, kaader reklaamist Foto: Youtube

Selle peale kirjutas Meghan seepide tootjale kirja, et reklaamis kasutataks edaspidi sõna «inimesed». Ettevõte võttis 11-aastase Meghani pöördumist tõsiselt ning muutis reklaamis sõnakasutust.
See aastatetagune klipp näitab, et prints Harry kallim oli juba noore tüdrukuna väga tugeva karakteriga, seistes julgelt naiste õiguste eest. 

Vaata allolevat klippi 11-aastasest Meghan Markle´ist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles