Naistelehe kolumnisti Evelin Ilvese restoran ROOG kolis talvituma Tallinna vanalinna ja avas end äsja külalistele aadressil Pikk 57.
Paljasjalgne endine esileedi kolis oma restoraniga pealinna
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Toreda kokkusattumisena olid meie esimesed õhtusöögikülalised enamjaolt sama seltskond, kes ka Hiiumaal Nasvaranna kapteni laua taga esimestena kohad sisse vôtsid,» kirjutab Evelin restorani ROOG Facebooki lehel.
Kuidas aga sündis restorani nimi Roog? Evelin on valgustanud: «Sellel sõnal on mitu toredat tähendust: kõigepealt on see ju toit, hüva roog. Siis on see pilliroog, saarte katusematerjal. Hiiu keeli olevat see veel kalaroots – kala kõige kesksem osa, mis elu koos hoiab ja energiat laiali jagab. Ning lõpuks on sama tüvi hollandi keeles rukkil: rog.»
Mida head hakkavad peremees ja perenaine äsja avatud vanalinna restoranis pakkuma, saab igaüks ise minna kaema.