Madeleine McCanni kadumises kahtlustatu: juhtunu uurimises on palju väljapressimist ja valesid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madeleine McCann
Madeleine McCann Foto: Police/PNS/©Photonews / TopFoto/Scanpix

Kümme aastat tagasi mais kadus Portugalis Algarves Praia da Luzi kuurordis kolmeaastane briti tüdruk Madeleine McCann, kelle saatus on seni teadmata.

Üks tüdruku kadumises kahtlustatu oli venelasest arvutiekspert Sergei Malinka, kes vabastati hiljem kahtlustest, edastab The Sun.

Malinka sõnul on Madeleine McCanni kadumise uurimine täis valesid, väljapressimist, altkäemakse ja valesüüdistusi. 

Serge Malinka (esiplaanil paremal)
Serge Malinka (esiplaanil paremal) Foto: nationalpictures.co.uk/©National Pictures / TopFoto/Scanpix

Venelane oli üks esimesi, kelle Portugali politsei juhtunuga seoses arreteeris ja üle kuulas. Ta sõnas nüüd briti meediale, et ta ei lase oma elu ja tulevikku enam valedel mürgitada.

Malinka sõnavõtt võib tekitada Madeleine’i vanematele, Kate ja Gerry McCannile palju südamevalu ning varsti saabuvad jõulud on juba 11. , mis nad ilma tütreta veedavad.

Gerry ja Kate McCann
Gerry ja Kate McCann Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP/Scanpix

Briti ja Portugali politsei on jätkanud lisaraha saades Madeleine McCanni kadumise uurimist, kuid seni ei ole suurt läbimurret veel tehtud.

Madeleine McCann
Madeleine McCann Foto: Police/PNS/©Photonews / TopFoto/Scanpix

Malinka teatel on tal valmimas raamat, milles ta kavatseb paljastada kõik, mis puudutab briti tüdruku kadumisjuhtumi uurimist ja tema ebaõiglast süüdistamist.

Kate ja Gerry McCann on mitmes intervjuus rõhutanud, et nad otsivad tütart oma elu lõpuni.

McCannide pressiesindaja Clarence Mitchell sõnas: «Kui Kate’i ja Gerryt milleski süüdistatakse, siis astume vastavaid samme. Sergei oli kahtlusalune, kes peeti kinni, keda küsitleti, kelle kodu otsiti läbi ja kelle arvuti konfsikeeriti uurimiseks, kuid ta vabastati hiljem kõikidest süüdistustest. Miks ta praegu enne jõule ähvardab oma raamatuga Kate ja Gerry McCanni? Tegemist on kerjuse mentaliteediga inimesega, kes üritab Madeleine’i vanemaid kahjustada ja juhtunu pealt raha teenida».

Malina teeb oma raamatu «Collateral Damage» kirjutamisel koostööd briti tuntud kirjaniku David Jonesiga ja see peaks ilmuma järgmisel aastal.

«Selle lapse kadumisjuhtumi uurimine on suur segadus, milles on palju valesid, petmist ja ähvardusi. Olin ka ise nendesse mässitud, mille tõttu olen praeguseks punktis, kust tagasiteed ei ole. Mul on aeg oma haavad kinni kasvatada,» teatas venelane.

Malinka kolis Portugali elama 2000. aastal koos oma ema ja isaga. Praegu on ta Algarves asuva kinnisvarafirma juht.

Kirjanik David Jones kinnitas, et teeb venelasega koostööd põhjusel, et sellele mehele tehti uurimise käigus palju ülekohut.

Portugali ja Briti politsei küsitles Malinkat 2007. aastal ning Briti politsei veelkord 2013. aastal, kuid talle süüdistust ei esitatud.

Briti politsei sai selle aasta alguses Madeleine McCanni juhtumi uurimiseks lisaraha 154 000 naela, mille abil jätkub uurimine kuni järgmise aasta märtsini.

Kümne aasta jooksul on sellele kadumisjuhtumile kulutatud 12 miljonit naela, kuid tüdruku asukoht on seni teadmata.

Briti politsei ei soovinud  Malinka väiteid kommenteerida, kuna juhtumi uurimine kestab.

Kate ja Gerry McCann 2008
Kate ja Gerry McCann 2008 Foto: AP/SCANPIX
Madeleine McCann
Madeleine McCann Foto: Police/PNS/©Photonews / TopFoto/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles