Kas on kuskil mõni mees, keda ei süüdistata seksuaalses ahistamises? Nüüd langesid süüdistused tuntud näitlejale Geoffrey Rushile

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Kariibi mere piraadid: maailma lõpus». Fotol Geoffrey Rush (vasakul) ja Johnny Depp
Kaader filmist «Kariibi mere piraadid: maailma lõpus». Fotol Geoffrey Rush (vasakul) ja Johnny Depp Foto: Rights Managed/JERRY BRUCKHEIMER FILMS / WALT D/Scanpix

Alates oktoobrist on maailma meedia kajastanud seksuaalse ahistamise juhtumeid, mis said alguse tuntud produtsendi Harvey Weinsteini skandaaliga.

Weinsteini süüdistab nüüdseks ligi 100 naist enda ahistamises ja vägistamises ning Los Angelese politsei uurib neid süüdistusi, edastab The Guardian.

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: ANDREW KELLY/Reuters/Scanpix

Lisaks Weinsteinile sattusid ahistamisskandaali veel mitmed tuntud staarid,  kaasa arvatud Kevin Spacey. Nüüd on järg tuntud austraallasest näitleja, Oscari võitjast Geoffrey Rushi käes, kes väidetavalt ahistas Austraalias Sydney Theatre Companys kolleegi.

Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS/Scanpix

66-aastast Rushi süüdistatakse, et William Shakespeare’i näidendi «Kuningas Lear» proovide ajal juhtus nii mõndagi ahistavat ja staar käitus ebameeldivalt. Teater sai Rushi käitumise kohta kaebuse ja nad uurivad juhtumit.

Geoffrey Rush
Geoffrey Rush Foto: Jordan Strauss/AP/SCANPIX

Rushi advokaat teatas, et teater ei informeerinud näitlejat tema vastu esitatud süüdistusest 21 kuud tagasi, kui see esitati. Ta sai sellest nüüd teada meediast. 

«Mis puudutab ebasobivat käitumist, siis selles kontektis vist mõeldakse ahistamist, kiusamist või mõnda teist mitte heaks kiidetud käitumisviisi. Minu klient härra Rush ei ole ühtegi inimest mitte mingil viisil ahistanud ega kiusanud,» teatas advokaat.

Geoffrey Rush
Geoffrey Rush Foto: imago stock&people/imago/Future Image/Scanpix

«Kui sain teada, et mind süüdistatakse ebasobivas käitumises, helistasin Sydney teatrikompanii juhtidele ja küsisin selgitust. Nad keeldusid mind selles küsimuses valgustamast. Samuti tahtsin teada, miks minu eest süüdistusinformatsiooni varjati. Minu andmetel on see teater varem probleeme ja kriise kiiresti lahendanud, kuid nüüd on sellega mingil põhjusel venitatud,» teatas staar.

Sydney Theatre Company esindaja kinnitas, et nad said Geoffrey Rushi ebasobiva käitumise kohta kaebuse siis, kui Rushil oli teatrikompaniiga leping juba lõppenud.

Geoffrey Rush sai 1997. aastal Oscari  meespeaosa eest filmis «Shine» (Hiilgus) ja ta nimetati 2012 aasta austraallaseks.

Geoffrey Rush Oscariga
Geoffrey Rush Oscariga Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Shine» on autobiograafiline film, mis põhineb tuntud pianisti David Helfgotti elul. Seda muusikut tabas hingeline ja loominguline kriis, mille tõttu ta oli mitu aastat psühhiaatriahaiglas ravil. Rush kehastas Helfgotti.

Rush mängis Sydney Theatre Company lavastuses «Kuningas Lear» 2015. aasta novembrist kuni 2016. aasta jaanuarini, kuid ta on selle kompaniiga ka hiljem koostööd teinud.

Rush on ka Austraalia kino- ja televisioonikunsti akadeemia (AACTA) president.

Rushil on olnud roll mitmetes Shakespeare’i näidenditel põhinevates filmides, kuid teda tuntakse ka filmisarjast «Kariibi mere piraadid», kus ta kehastab piraadikapten Barbossat. 

Keira Knightley ja Geoffrey Rush filmis «Kariibi mere piraadid: maailma lõpus»
Keira Knightley ja Geoffrey Rush filmis «Kariibi mere piraadid: maailma lõpus» Foto: AFP/Scanpix
Kaader filmist «Kariibi mere piraadid: Salazari kättemaks». Pildil Geoffrey Rush
Kaader filmist «Kariibi mere piraadid: Salazari kättemaks». Pildil Geoffrey Rush Foto: Disney/XPOSUREPHOTOS.COM/Disney/XPOSUREPHOTOS.COM/Scanpix
Kaader filmist «Kariibi mere piraadid: maailma lõpus». Fotol Geoffrey Rush (vasakul) ja Johnny Depp
Kaader filmist «Kariibi mere piraadid: maailma lõpus». Fotol Geoffrey Rush (vasakul) ja Johnny Depp Foto: Rights Managed/JERRY BRUCKHEIMER FILMS / WALT D/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles