Riina Hein seisab sel sügisel silmitsi kurbuse ja leinaga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riina Hein Pealtnägijas
Riina Hein Pealtnägijas Foto: ERR

«Kevadest» tuntud näitlejanna Riina Hein on tänaseks astunud filmindusest sammu kaugemale ja on Hiina vaimsete praktikate õpetaja. 

Riina läbis üheksa aasta eest Hiinas Shaolinis esimese astme tšiguni kursuse, pärast mida hakkas ta Eestis ise tunde andma. Täna on Hiina teadmiste edasiandmine eestlastele tema põhitöö ja sel sügisel juhendab ta kursust pealkirjaga «Sügis ja tervis läbi Hiina iidsete tarkuste».

«Räägime erinevatest organitest, mis on sügisel kõige haavatavamad, kui neile on energiat juurde vaja anda. Me räägime toitudest, emotsioonidest. Hiina traditsioonilises meditsiinis öeldaksegi, et on välised haiguse põhjused ja sisemised haiguse põhjused. Sisemised haiguse põhjused ongi emotsioonid. Sügisel on emotsioonid, millega tuleb tööd teha, kurbus, lein ja kahetsus,» selgitas Hein.

Riina ei rääkinud sellest teoreetiliselt, vaid kurbus ja lein on emotsioonid, millega ta ise sel sügisel silmitsi seisab, sest möödunud suvel lahkus siitilmast tema isa. Nii elab Riina hetkel koos emaga, et talle raskel ajal toeks olla. 

«Praegusel ajal pakub mulle elus kõige rohkem rõõmu, kui ma näen, kuidas mu ema iga päevaga järjest tugevamaks, rõõmsamaks ja elujõulisemaks muutub,» tunnistas Riina. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles