Marilyn Kerro annab nõu, kuidas kaitsta end läbipõlemise eest

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marilyn Kerro.
Marilyn Kerro. Foto: Martin Ahven/Õhtuleht

Eesti staarnõid Marilyn Kerro jagab sotsiaalmeediakanalis Facebook tarka nõu teemal, mis kahjuks puudutab paljusid. Nimelt annab Marilyn teada, kuidas end säästa läbipõlemisest. 

«Igaühel meil on elus vähemalt kord olnud selline seisund, kus soovime rahu, vaikust ja ei soovi kellegagi rääkida. Kui miski ei suuda rõõmu valmistada ning kõik tundub tüütu ka nii mõttetuna näiv,» kirjutab Kerro. «Vaimne ja füüsiline väsimus põhjustab kroonilist üleväsimust, mille nimetus on – läbipõlemise sündroom.»

Kuidas ennast selle eest kaitsta ja mida selleks teha?

1. Määratlege oma elu prioriteedid, mis on teie jaoks tähtsam, kas elu koos lähedaste inimestega või iseenda väärtustamine.

2. Planeerimine on hea abinõu, et eristada tähtsaid ja kiireloomulisi asju nendest, mis pole nii olulised või asju mille võib üldse tegemata jätta.

3. Õppige ütlema ei. Laske teistel oma probleeme iseseisvalt lahendada. Tuleb eristada enda elu võõraste elust. Varem või hiljem hakkavad teiste probleemid elama ka teie elu. Te toote need igapäevaselt enda ellu ning võõras mure on lõpuks kõigi mure! 

4. Ärge unustage tähistada ka oma väikesi võite kui olete alles teel suurema eesmärgi saavutamiseks.

5. Lase inspiratsioonil olla kõige olulisem osa sinu elust.

6. Ärge unustage positiivset, arendavat ja inspireerivat keskkonda.

7. Hoolitsege enda eest: leia aega lõõgastumiseks, meeldivaks suhtlemiseks tuttavatega, looduses viibimiseks ja spordiga tegelemiseks.

8. Rõõmustage iga päeva üle ja nautige muusikat, vihmasadu, lendavaid liblikaid ning laste naeru.

«Elage harmoonias iseenda ja ümbritseva maailmaga, iseendale ja oma lähedastest ümbritsetuna. Ära hoia endas ühtegi emotsiooni kinni ning tunned seeläbi kuidas elu ja sellega kaasnev sinust igal moel läbi voolab, täpselt selliselt nagu parasjagu vaja!»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles