Meghan Markle’i Los Angelese naabrid: loodame, et ta tulevase mehe perekond on korralik

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Harry ja Meghan Markle
Prints Harry ja Meghan Markle Foto: MATT DUNHAM/AP/Scanpix

Briti kuningakoda teatas eile, 27. novembril, et prints Harry kihlus oma kallima, ameeriklannast näitlejanna Meghan Markle’iga ning paar abiellub järgmise aasta kevadel.

USA meedia uuris, mida arvavad printsi kihlatu Los Angelese naabrid ameeriklanna kihlumisest ja tulevasest abiellumisest Ühendkuningriiki ja kuninglikku perekonda, edastab The Guardian.

Prints Harry ja Meghan Markle
Prints Harry ja Meghan Markle Foto: Dominic Lipinski/PA Wire/PA Images/Scanpix

Meghan Markle elab Los Angelese View Park-Windsor Hillsis, mida hüütakse kohalikeks tumedanahaliste Beverly Hillsiks, kuna seal elavad enamjaolt tumedanahalised, kes on jõukad ja heal järjel.

Reporterite küsitlusest ilmnes, et enamik neist ei tea, kes on Meghan Markle ja et ta abiellub tõelise printsiga.

Prints Harry ja Meghan Markle
Prints Harry ja Meghan Markle Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP/Scanpix

Markle’i ema Doria Radlan elab seal piirkonnas rohelises majas, mis on Hispaania koloniaalstiilis. Kohe pärast kihluse väljakuulutamist saabus ta maja ette kümneid fotograafe ja reportereid, kes ootasid prints Harry tulevase ämma kommentaari.  

Meghan Markle ja ta ema Doria Radlan
Meghan Markle ja ta ema Doria Radlan Foto: GEOFF ROBINS/AFP/Scanpix

USA meedia teatel ei otsi Markle’i psühhoterapeudist ja joogaõpetajast ema kuulsust ning alates oma tütre ja prints Harry suhte algusest on ta jäänud tahaplaanile.

Kohalik elanik, 56-aastane Mike Young sõnas, et on tore kui noored üksteist leiavad ja armuvad, kuid ta ei tea, kes on prints Harry ja Meghan Markle.

«Loodan, et sel noorel naisel läheb kõik hästi ja ta abiellub korralikku perekonda. Kui tegemist on tõesti printsiga, siis oleks minulgi huvitav temaga kohtuda,» sõnas ameeriklane, kelle teatel ei tea ta Briti kuninglikust perest mitte midagi ega kedagi. 

Oli veel teisi kohalikke, kes sõnasid, et prints Harry ja Meghan Markle’i kihlus ei ütle neile midagi, sest nad ei tunne neid.

Oli ka mõni afroameeriklane, kes teadis, kes Meghan Markle on. Üks neist oli 49-aastane ülikooli õppejõud Kelli Beard, kelle sõnul on segarassist naise abiellumine Briti kuninglikku perekonda märk, et ajad on muutunud.

«Prints Harry emal, printsess Dianal ei olnud eelarvamusi. Segarassist naisega kihlumine ja abiellumine näitab, et ka prints Harryl ei ole,» sõnas ameeriklanna.

Printsess Diana
Printsess Diana Foto: John Giles/PA Wire/PA Images

39-aastase ettevõtja Dei Thomase arvates on britid seni üsna konservatiivsed ja mõnevõrra tumedama nahaga naist ei võta nad kohe omaks.

Los Angelese View Park-Windsor Hillsis  elavad jõukad afroameeriklased, kelle seas on näiteks laulja Ray Charles ja perodutsent Charles Burnett. USA endise presidendi Barack Obama mitu sõpra elavad seal ning keegi kohalikest ei imestanud kui Obama mõnel nädalalõpul oma ihukaitsjatega sinna külla saabus.

Sealsete majade keskmine hind on 771 000 dollarit ning piirkond kanti hiljuti USA arhitektuuriväärtustega alade nimekirja.

Meghan Markle’i ema on afroameeriklanna Doria Radlan, kes töötab nii terapeudi kui joogaõpetajana. Isa on valgenahaline Thomas Markle, kes töötab telesaadete režissöörina.

Markle õppis Hollywoodi mainekas koolis, kus varem õppisid tuntud staarid Elizabeth taylor ja Judy Garland. Keskkoolis käis Markle katoliku kiriku tütarlastekoolis. ta on mõnda aega õppinud ka Lõuna-California ülikoolis. 

Markle oli lühiajaliselt abielus produtsent Trevor Engelsoniga, paar lahutas 2013. aastal.  

Markle’i läbimurderoll oli seriaalis «Suites», mille võtted toimusid Kanadas ja selle tõttu kolis ta Torontosse.

Briti ajaloolaste teatel on Meghan Markle’i isapoolsed juurde Inglismaal. Ta kauge  esivanem oli John Hussey, Sealfordi parun, kelle kuningas Henry VIII lasi riigireetmise eest pea maharaiumise läbi hukata.

Parun Hussey kaudu on Meghan Markle keskaegse normannist kuninga Maata Johni (valitses 1199 – 1216) järglane. Prints Harry seevastu põlvneb Saksa Oldenburgi kuningakojast, mis on Euroopas üks vanemaid.

Markle  ja prints Harry on samas 16. sajandil elanud esivanemate, Bowesi aadlisuguvõsa kaudu väga kauges suguluses.

Markle’i emapoolsed esivanemad olid Aafrikast pärit orjad, kes töötasid mitme põlve jooksul Georgia osariigi istandustes. Nad vabanesid USA kodusõja järgselt 1865. aastal kui orjapidamine USAs keelati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles