Harvey Weinstein anti inimkaubanduses süüdistatuna kohtusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadian Noble
Kadian Noble Foto: XPOSUREPHOTOS.COM/XPOSUREPHOTOS.COM/Scanpix

Näitleja Kadian Noble andis Hollywoodi tuntud produtsendi Harvey Weinsteini USAs kohtusse, süüdistades teda seksuaalsel eesmärgil inimkaubanduses.

Noble’i sõnul kutsus produtsent ta 2014. aasta Cannes’i filmifestivali ajal oma hotellituppa, et temaga ühe rolli üle aru pidada, kuid tegelikult leidis aset pealesunnitud seks, edastab The Guardian.

Kadian Noble
Kadian Noble Foto: XPOSUREPHOTOS.COM/XPOSUREPHOTOS.COM/Scanpix

Näitlejanna sõnul katsus Weinstein ta keha ja siis sulges ta vannituppa, kus seksiakt aset leidis.

«Ta sõnas mulle, et ma rahuneksin ja kõik saab korda. Kui olin hetke üksinda, helistasin ühele oma tuttavale produtsendile, et ta mind aitaks, kuid ta soovitas mul «olla hea tüdruk ja teha kõik, mida Weinstein soovib,» on Noble’i kohtudokumentides.

Seksuaalsel eesmärgil inimkaubandus on rahvusvaheliselt keelatud, näitlejanna teatel rikkus Weinstein just seda seadust. 

Lisaks Weinsteinile ja produtsendile, kelle nimi ei ole avalikustatud, süüdistab Noble ka Harvey Weinsteini venda Bob Weinsteini, kuna vend oli temaga tehtavast teadlik, kuid ei sekkunud. Samuti on tema arvates süüdi kogu The Weinstein Company, mille töötajad olid oma juhtide seksuaalahistamistest teadlikud.

Harvey Weinsteini esindaja sõnas, et produtsent eitab seksuaalsel eesmärgil inimkaubandust ja seksile sundimist ning ta ei ole ühegi naisega vastu nende tahtmist seksinud.

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: ANDREW KELLY/Reuters/Scanpix

Weinsteini seksiskandaal sai alguse oktoobris ning nüüdseks süüdistab teda üle 50 naise seksuaalses ahistamises ja vägistamises. Nende naiste seas on näiteks Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow ja Rose McGowan.

Los Angelese politsei uurib Harvey Weinsteini vastu esitatud ahistamissüüdistusi ja küsitleb võimalikke ohvreid.

Weinsteini vastu esitatud vägistamisüüdistusi, mille taga on kolm anonüümseks jääda soovinud näitlejannat, uurib ka Londoni politsei. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles