Ivar Must: Tanel Padaril on probleem vist siiamaani

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLMPM04: IVAR MUST : TALLINN, EESTI, 18JAN06
Pildil on eurolaulude salvestamine ETV stuudios. 
Ivar Must
lt/ Foto LIIS TREIMANN/ POSTIMEES
TLMPM04: IVAR MUST : TALLINN, EESTI, 18JAN06 Pildil on eurolaulude salvestamine ETV stuudios. Ivar Must lt/ Foto LIIS TREIMANN/ POSTIMEES Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

12. mail 2001. aastal võitis Eesti Eurovisiooni Tanel Padari ja Dave Bentoni esitatud lauluga «Everybody». Pärast lauluvõistlust pöörasid asjaosalised tülli, millega kaotati mitu rahvusvahelist plaadilepingut.

«Tanelit ja Dave'i taheti panna ühte paati. Neid kahte ühte paati sunniviisiliselt panna ei saa,» ütles laulu «Everybody» sõnade autor Maian Kärmas «Ringvaatele».

«Ma ei saa nii otse öelda, aga ma usun, et see tema probleem on vist siiamaani. Kui te jälgite teda ja näete, kas tal on probleeme, või ei ole. Minu meelest ei ole palju muutunud,» ütles laulu «Everybody» viisi autor Ivar Must. Must ei soovinud täpsustada, mida ta selle lausega mõtles.

«Sellel ajal ma tundsin, et ma pole valmis Universaliga lepingut tegema. Sellel oli imelik mädamunahais juures. Inimene peab tunnetama südant ja kui sa tunned, et sa ei suuda mingi asjaga kaasa minna, siis sa ei tohigi minna. Keegi ka täpselt ei teadnud, milline see hea pakkumine peaks olema. Ma teadsin, et ei taha sellist muusikat teha ja sellisel kujul. Minu hing tahtis teha bluusi ja rock’n’rolli. See oleks olnud minu vägistamine,» ütles laulu «Everybody» esitaja Tanel Padar.

«Tagantjärele ma tean summasid, mida meile pakuti. Tean ka summasid, mida pakuti suvalisele Rootsi bändile. Need, mis meile pakuti, olid kümnetes kordades väiksemad,» lisas Padar.

«Ma arvan, et me kaotasime kõvasti. Mina isiklikult kaotasin lepingu seitsmele miljonile kroonile. Arvan, et kui oleksime Universaliga koostööd teinud, kellel oli leping laual valmis, olen kindel, et sellega teeninuks rohkem kui seitse miljonit.» ütles laulu esitaja Dave Benton.

«Everybody» oli Eesti eurolaul, mis saavutas 12. mail 2001. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel esikoha. Autorid olid Ivar Must (viis) ja Maian Kärmas (sõnad). Laulu esitasid Tanel Padar, Dave Benton ja 2XL.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles