Ugala saadab mais lavalt ära mitu lugu

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugu kolme mehe äpardusi täis paadiretkest jõuab Ugala väikeses saalis viimase mängukorrani.
Lugu kolme mehe äpardusi täis paadiretkest jõuab Ugala väikeses saalis viimase mängukorrani. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ugala teatri hooaeg hakkab tasapisi suve poole liikuma ja mitu lavastust näeb maikuus lavavalgust viimast korda.

Ugala sisehooaja lõpuakordiks saab kevadpidu, kus jagatakse publikupreemiaid (hääletada saab teatrikodulehel: http://www.ugala.ee/index.php/component/jquarks4s/?controller=survey&id=4), saab vaadata "Meeste kodu" etendust ja tantsida Kukerpillide saatel kas või koiduni.

Augustikuus kolib Ugala Meleski klaasivabrikusse, et Priit Pedajase käe all tuua lavale Mats Traadi värske näidend "Läbi klaasi".

Maikuus hakkavad oma lavalist teekonda lõpetama mitu seni repertuaaris olnud lavastust.

Henrik Ibseni "Stockmannid" jõuab esimest korda Tallinna ja ühtlasi peab üks peategelastest  doktor Tomas Stockmann oma viimase hüvastijätukõne Eesti Draamateatri laval 16. mail. Tänapäev on sellesse 128-aasta vanusesse näidendisse mürinal sisse murdnud ja Andres Noormetsa lavastus peegeldab ka Eesti elu läbi Henrik Ibseni klassikaks saanud näidendi "Rahva vaenlane".

"Tore mees see Vanapagan!" kirjutas Urmas Reinsalu "Sirbis" lavastuse "Jürka" kohta. Jürka on käinud nüüdseks laval juba 12 korda. Kuraditosin kordi saab seega vanapagan Jürka Kaval-Antsude maailmas õndsaks saamist soovida.  Jaak Vausi kavandatud lavakujundus oli ju ka teatri aastapreemiate nominentide hulgas. "Jürka" viimane etendus on Ugalas 12. mail.

Inglaslikult tempokas komöödia "Majandustõus ehk Kohe käib Pauk", mis jutustab kõrgete euroametnike kimbatustest teeb viimase paugu Ugala laval 14. mail.

Väikese saali lavastustest lahkub 17. mail repertuaarist lõplikult Jerome K. Jerome'i "Kolm meest paadis" ja puhastverd foksterjer Montmorency Oleg Titovi lavastuses saab minna väljateenitud puhkusele.

"Meeste kodu" rändab aga juunikuus ringi Tallinnas, Tartus ja Pärnus.

Martin Alguse "Postmodernsed leibkonnad" Taago Tubina lavastuses etendub Tartu Vanemuise väikeses majas 20. mail. "Me peame kõige selle keskel hoidma oma väikse pere nii
ideaalilähedasena kui võimalik. Nii traditsioonilisena kui võimalik," ütleb lavastuses Ngabe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles