Sõrmuste isanda autori lapselapselaps viis ellu oma surnud venna pöörased unistused

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Royd Tolkien
Royd Tolkien Foto: Mavrixphoto / Scanpix

Kujutate end ette võlur Gandalfiks riietatuna lennukis Uus-Meremaale lendamas, habe ees, valge hõlst seljas? Royd Tolkien tegi seda oma 2015. aastal motoneuronihaigusesse surnud venna Mike´i mälestuseks, kirjutab Hello.

Mike jättis oma vennale nimekirja pentsikutest ja seikluslikest asjadest, mida ta oleks tahtnud enne surma teha.

Royd otsustas venna mälestuse nimel nimekirjas leiduva läbi teha ja väntab oma seiklustest ka filmi.

Nimekiri sisaldas katsumusi, millest mõned närvikava tõeliselt proovile panid - alates balletiseelikus sooritatud benji hüppest kuni selles samas rõivastuses publiku ees stand up komöödia sketšide esitamiseni.

Vennad pidid esialgu koos Uus-Meremaale reisima, kuid siis muutis Mike´i haiguse süvenemine mineku võimatuks.

«Plaan oli, et oleksime läinud koos. Ta oleks teinud ise need asjad nimekirjast, mida ta saanuks teha, ülejäänud oleksin teinud mina. Kuidas oleksin saanud talle «ei» öelda?»

Võlur Gandalfina Uus-Meremaale lendamine oli üks ülesannetest.

«Sõrmuste isanda» ja «Kääbiku» režissöör Peter Jackson saatis selle ülesande täitmiseks Royd´ile Sir Ian McKelleni kostüümi.

«Saate aru, kui piinlik moment see oli, Tolkieni suguvõsa liige riietatuna Gandalfiks? Air New Zealandi lennukis,» naerab ta.

«Mul oli kostüüm seljas umbes poole lennu ajast, kuna habe kukkus eest ja inimesed olid pehmelt öeldes häiritud massiivsest kübarast ja muust atribuutikast. Keegi läks mööda ja kommenteeris «Aa, Dumbledore». Hüüatasin «No kuulge!»»

Kuigi Royd leidis et mitmed väljakutsed olid hirmutavad, koges ta lõpus katsumust, mida nimekirjas polnudki.

Nimelt ei soovinud J.R.R. Tolkieni järeltulija oma venna poolt dikteeritud seiklust lõpetada.

Venna tuhaga reisi lõpusirgel Macchu Picchul seistes, sai Royd aru, et Mike´i nimekirja lõpule viimine ja eluga edasi minek viib teda vennast sammukese kaugemale ja selleks polnud ta valmistunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles