Video: prantslase keha sai 95 protsendi ulatuses põletada, kaksikvend päästis ta oma nahaga (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Franck Dufourmantelle
Franck Dufourmantelle Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Noore prantsuse mehe keha sai tööõnnetuse tõttu 95 protsendi ulatuse põletada, kuid ta elu päästis kaksikvend, kes andis talle oma nahka.

33-aastane Franck Dufourmantelle töötas keemiatehases, kus tekkis põleng ja temast sai pealaest jalatallani inimtõrvik, edastab The Telegraph.

Arstid arvasid, et kuna mehe keha on peaaegu üleni vigastada saanud, siis on ta ellujäämisšansid üsna kesised, alla ühe protsendi.

Kuid siis said arstid teada, et mehel on identne kaksikvend Eric Dufourmantelle, kes on nõus osa oma nahast kannatanule siirdamiseks andma.

Franck Dufourmantelle (paremal) ja ta vend Eric
Franck Dufourmantelle (paremal) ja ta vend Eric Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Ta ellujäämisvõimalused olid minimaalsed. Paljud põletada saanud surevad selle tõttu, et nende oma nahk muutub mürgiseks ja siirdatud naha puhul tekib äratõukereaktsioon. Kui saime teada, et Franckil on identne kaksikvend, siis kasvasid ta ellujäämisvõimalused. Need kaks meest on identsed ja seega oli venna naha siirdamine talle nagu ta enda naha siirdamine,» sõnas kirurg Maurice Mimoun.

Pariisi idaosa Saint-Louis haigla arstid panid Franck Dufourmantelle’i pärast õnnetust kunstlikku koomasse, kuna mehel olid talumatud valud.

Francki venna Ericu sõnul ei kahelnud ta hetkegi, kui arstid küsisid temalt, kas ta on nõus oma nahka loovutama.

«Mu vend on kangelane, mul ei ole sõnu. Oleme identsed kaksikud ja meil on väga tugev üksteisemõistmine. Eric on minu vend ja ma armastan teda,» teatas kannatanu.

Franck Dufourmantelle
Franck Dufourmantelle Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Seitse päeva pärast õnnetust võtsid arstid Ericu vasakult reielt ja pealaelt nahka, et seda ta vennale siirdada.  Tavaliselt võetakse neist kahest kohast siirdamiseks nahka, kuna seal olevad haavad paranevad kiiresti. 11 päeva pärast õnnetust võeti Ericult nahka ka seljalt ja veel natuke vasakult reielt.

Ericult pärit nahakihid olid üsna õhukesed, kuid laiusega 5 – 10 sentimeetrit. Nad võtsid kaksikvenna kehalt kokku nahka umbes 50 protsendi ulatuses.

Nahka venitati septsiaalses masinas, et see oleks nagu paber ja siis siirdati kannatanule.

«Identselt kaksikvennalt pärit naha puhul ei teki äratõukereaktsiooni. Võõralt pärit naha puhul võib see tekkida. Meie patsient paranes kiiresti, kuna siirdatud nahk oli nagu ta enda oma. Franck ei vajanud ka äratõuget ennetavaid ravimeid,» selgitas kirurg Maurice Minmoun.

Neli kuud pärast õnnetust pääses Franck haiglast välja.

Franck Dufourmantelle
Franck Dufourmantelle Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Kaksikvendadel on sama muusikamaitse, samad sõbrad ja nad mõlemad tegelevad võitluskunstidega, kuid nüüd on neil ka sama nahk.

Franck Dufourmantelle on õnnelik, et ellu jäi. Tal ei ole enam valusid, kuid ta saab liikumisteraapiat, kuna ta keha ei liigu veel korralikult.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles