Top 4: Eesti kuulsused, kes ei vasta otse ehk «ümmarguse jutu» puhujad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: kroonika / Instagram

Milleks rääkida asjadest otse ja nii nagu nad on, kui saab ka ringiga. Siin on Eesti tuntud inimesed, kellele meeldib asjadest teinekord ümber nurga rääkida.

Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: MIHKEL MARIPUU/PM/SCANPIX BALTICS

Jüri Ratas – Kui kellelegi peaks ümmarguse jutu medali kaela riputama, on see peaminister ja Keskerakonna liige Jüri Ratas, kelle sõnavõtud võivad küll ajaliselt kaua kesta, kuid nende mõtted ja vastuse tuum kaob tihti jutu sisse ära. Üheks parimaks näiteks võib tuua 19. aprillil uudistesaate Aktuaalne Kaamera otse-eetrit, kui Ratas rääkis riigieelarvest, tehes seda stiilselt – ümber nurga, püüdes mööda laveerida saatejuhtide Astrid Kandle ja Priit Kuuse küsimustest, mis puudutasid riigieelarvet ja Keskerakonda. Aus ülestunnistus riigieelarve defitsiidist tuli alles pärast tulist heitlust, mis mõnelegi vaatajale üksjagu lõbu pakkus. Saatejuht Astrid Kannel küsis peaministrilt otse, kas riigieelarve läheb defitsiiti. Esmalt tänas Ratas valitsust tubli töö eest ja küsis siis endalt üle: «Kas eelarve läheb defitsiiti?» ning alustas põiklemist kinnitades, et valitsus tulevaste põlvede arvelt ei ela, ja väitis, et ministrite soov on saavutada maksimaalne majanduskasv.

Mariann Joonas
Mariann Joonas Foto: TV3

Mariann Joonas - väljaande Telegram peatoimetaja on võtnud julgelt sõna lapiku Maa teoorias. Samas, kui naine astus üles jutusaates “Kolmeraudne”, kus vastas oli fakte nõudev saatejuht Mihkel Raud, oli Mariann justkui nurka surutud ja jut parajalt ebaselge. Mihkel Raud küsis Joonaselt, kuidas selle maakeraga siis on - kas see on lapik või ümmargune? "Ma arvan, et see oleneb inimesest," vastas Joonas. Telegram peatoimetaja peab end selles osas lihtsalt skeptikuks ja arvas, et teooriad, mis ütlevad, et maakera on ümmargune, on kõigest teooriad ja ei ole ära tõestatud. Gravitatsioon on ka teooria," ütles Joonas.

Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Mihkel Maripuu

Taavi Rõivas -  Endine peaminister ja – riigikogu aseesimees astus ametist tagasi 16. oktoobril. Rõivase ja EAS-i delegatsiooni skandaalne ärireis Malaisiasse on siiani hämara kardina taga. Delikaatset teemat lahkas poliitik  saate “Kolmeraudne” pihitoolis, kuhu oli kutsutud ka Taavi abikaasa Luisa Värk. Mihkel Raua küsimused olid piisavalt otsekohesed, et tekitada Taavis silmnähtavat kohmetust.

Anna-Maria Galojan
Anna-Maria Galojan Foto: Instagram

Anna Maria-Galojan - Skandaalne staarpoliitik Anna-Maria Galojan, kes mõisteti süüdi suure summa raha omastamises MTÜ Euroopa Liikumine juhina ning naudib hetkel lihtsat elu Londonis, pole tänaseni tasunud MTÜ-le võlgnevast summast sentigi. Galojani sõnul ei võlgne tema MTÜ-le Euroopa Liikumine midagi ja tegemist on vädetavalt lihtsalt poliittsirkusega. "MTÜ EEL raha peavad maksma need isikud, kes aastatel 1999-2007 neid kuritarvitasid. Mina nende hulka ei kuulu," on Galojan Elu24 öelnud ning on pidanud vastutavaks näiteks president Toomas Hendrik Ilvest jaMTÜ Euroopa Liikumise nõukogu liiget Riivo Sinijärve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles