Pildid ja video: «hull teadlane» tahab kodukootud raketiga tõestada, et Maa on lame (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mike Hughes ja tema rakett
Mike Hughes ja tema rakett Foto: Waldo Stakes/AP/Scanpix

Ameeriklasest «hull teadlane» Mike Hughes plaanib vanarauast iseehitatud raketi abil tõestada, et Maa on lame ja USA kosmoseagentuur NASA valetab.

61-aastane professionaalne limusiinijuht Hughes kulutas raketi ehitamisele 20 000 dollarit ning ta eesmärgiks on jõuda umbes 550 meetri kõrgusele, et ta saaks  juba sellelt kõrguselt tõestada Maa taldrikukujulisust. Raketi lennukiiruseks peaks olema 800 kilomeetrit tunnis, edastab express.co.uk.

Mike Hughesi rakett
Mike Hughesi rakett Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Hughes plaanib raketi tuua alla maapinnale kahe suure langevarju abil. Mehe teatel jäädvustab ta kogu sündmuse Youtube’i jaoks.

Rakett on kaetud rooste ja jaheduse eest kaitsva värvikihiga, mootori ostis ta internetist.

Mike Hughesi rakett
Mike Hughesi rakett Foto: Mad Mike Hughes/AP/Scanpix

Hughesi teatel tahab ta oma esmalennu teha sel nädalavahetuse ja see on esimeseks sammuks ta katetes, mille abil ta tahab tõestada, et NASA ja teised kosmoseorganisatsioonid ning valitsused valetavad.

«Ma ei usu seda, mida teadlased meile pähe määrivad. Minu jaoks ei ole ümarat Maad olemas. NASA on vabamüürlaste ja kosmoseärimehe Elon Muski kontrolli all. Kõik teavad, et Muski kosmoseplaanid on rida valesid ja ta valmistab võltsrakette,» teatas ameeriklane.

Elon Musk tutvustas uut Marsi-lendude raketti BFR
Elon Musk tutvustas uut Marsi-lendude raketti BFR Foto: Peter Parks / AFP / Scanpix

Lähitulevikus tahab ta teha raketi, mis on praegusest raketist võimsam ning lennata sellega kaugemale kosmosesse, umbes 15 kilomeetri kõrgusele, kust tal avaneb võimalus teha meie planeedist fotosid.

«Minu eesmärgiks on tõestada Maa lamedust. Tegemist on ohtliku ettevõtmisega, kuid ma ei anna alla. Tean, et jänesed šampanjat ei joo ja ma ei ole jänes. Inimkonna suured leiutised ja saavutused on tehtud elu ohtu seades, mina ei ole selle suhtes erand,» teatas Hughes.

Mike Hughes ja tema rakett
Mike Hughes ja tema rakett Foto: Waldo Stakes/AP/Scanpix

Ameeriklase arvates üritavad NASA ja teiste organisatsioonide teadlased inimkonnale teadusesildi all igasugust jama ajada ning tema arvates ei ole teadusel ja ulmel vahet.

Hughes ehitas oma raketi Mojave kõrbes Amboys ning sealt ta ka 25. novembril stardib.

Ameeriklane lisas, et kui ta on oma raketikatestustes edukas, siis edaspidi tahab ta minna poliitikasse ja saada California kuberneriks.

Hughes ehitas oma esimese raketi 2014 ja tal õnnestus Arizonas Winklemanis lennata pool kilomeetrit.

Lameda Maa teooria on muutunud väga populaarseks viimastel aastatel. Selle pooldajad on veendunud, et inimkond elab «taldrikul», mida ümbritsevad suured jäämäed.

Lame Maa
Lame Maa Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Kosmoseuuringud, Kuu lennud ja Rahvusvahelise Kosmosejaama missioonid on vaid silmapete.

Lameda Maa teoreetikute sõnul olid inimesed sajandeid tagasi õigel teel, kui arvasid, et meie planeet on lame ning Päike ja Kuu liiguvad selle kohal. 

Hughesi Facebook.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles