Küpsetamissaate «Eesti parim pagar» kolmas hooaeg alustas erinevate maitsetega.
Kõik retseptid: pagarisaate avaosa oli täis erinevaid maitseid
Alari Kivisaare juhtimisel ning kohtunik Angeelika Kang-Osula, Ants Uustalu ja külaliskohtuniku näitlejanna Karin Raski valvsa silma all astusid vastamisi järgmised koogimeistrid: kooliõpilane Patrik Raplamaalt, kes on tõeline virtuoos nii pillimängus kui koogiküpsetamises, Saaremaa koduperenaine Kaja, Tõstamaa doktorihärra Madis, kes oskab lisaks haigustele suurepäraselt ravida ka magusaisu, punkarivälimusega toidutehnoloogia tudeng Triin Viljandimaalt, treeneri, jumestaja ja fotograafina töötav Rauno, värvikas IT-spetsialist Getter, 15aastane kooliõpilane Marleen Lääne-Virumaalt, hallipäine hobikokk Jüri Raplamaalt, lapsehoolduspuhkusel olev stjuardess Erika Tallinnast, müügijuht ja pühendunud tordiasjatundja Triinu Tartumaalt ning insenerist spordimees Stanislav Tallinnast, kelle suurim konkurent on saates üllatuslikult tema õde Kristiina, kes töötab treenerina ja on tsiviilehituse magistrant Tallinna Tehnikaülikoolis.
Esimese ülesandena tuli küpsetada visiitkaart ehk midagi, mis kõige paremini õnnestub ja ning osalejat kõige paremini iseloomustab. Koogivalik telgis oli rikkalik. Perearst Madis hakkas valmistama rullbiskviiti, sest just see küpsetis olla juba lapsepõlves tema magusaisu leevendanud. Pesamuna Marleen võttis ette juustumuffinid sinihallitusjuustukreemiga, treener/fotograaf/jumestaja Rauno hakkas aga küpsetama Red Velvetit ehk luksuslikku punast sametkooki. Hallipäine Jüri valmistas hakkliha-värskekapsa pirukaid – valik sattus selline, sest pärmitainas oli lapsena Jüri esimene küpsetis. Värvikas kaunitar Getter valmistas burgeri – kukkel, kotlet ja kõik muu, mis selle roa sisse läheb, sünnib Getteri köögis alati nullist. Viljandimaalt pärit Triin küpsetas Brita kooki, stjuardess Erika tassikooke. Insener Stanislav esitles firmaroana kolme hiigelküpsist. Tema treenerist õde Kristiina aga tuuletaskuid kohupiimakreemi ja maasikatega. Noorim meesosaleja, 17-aastane Patrik võttis plaani granaatõunaseemnetega kräsupeakoogi. Tordiklubi taustaga müügijuht Triinu küpsetas aga ülipeenelt kaunistatud apelsini-mandlikoogi.
Kuidas kohtunikud sooritust hindasid?
Tubli töö peaaegu kõigilt! Getterilt täiuslik kukkel ja burger. Erika tassikoogid õhulised ja imelised, Kaja Raffaellotort ehk läägevõitu aga ilus, Triinu apelsinikook mahlane ning hõrgutav, Madise rullbiskviit oli täpselt selline nagu olema peab, Kristiina hiiglaslikud tuuletaskud maitsvad, Stani küpsised ideaalsed veendunud magusasõbrale.
Kuid esines ka apsakaid. Triinu Brita kook oli ehk veidi vähe magus, pesamuna Marleeni juustumuffinid meenutasid pigem karaskit ja kreem oli intensiivne, Jüri koonerdas pirukate sisuga ning Raunol juhtus midagi suisa kummalist – tema tort oli täiesti soolane. Patriku kräsupeakoogi välimus oli tagasihoidlik, kuid maitse oli suurepärane. Külaliskohtunikule Karin Raskile meeldisid enim Triinu apelsinikook, Madise rullbiskviit ja Stanislavi küpsised.
Tehniline voor, ehk ülesanne, mis tuleb osalejaile üllatusena, oli sel korral Angeelika retsepti järgi. Küpsetada tuli tõeline klassika ehk purukook. Eesmärgiks oli kook saada pealt kuldne ja krõbe, seest mahlakas ja mõnus. Erilist purukoogikogemust polnud üllataval kombel kellelgi. Midagi läks küll täiesti valesti Erika koogi puhul - kook oli kõrbenud ja kummaline, Madis läks põhjaga alt, Rauno oli kasutanud alternatiivset purulappimise tehnikat ja sai eriti kuiva tulemuse.
Päeva parimaks sai värvikas IT-spetsialist Getter, koju läks peale esimest päeva stjuardess Erika.
Erika: kookose tassikoogid laimikreemiga
Koostisosad:
- 2 muna
- 225g suhkrut
- 110g õli
- 112g hapukoort
- 50g kookoshelbeid
- 160g jahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 2 laimi
- 500g Philadelphia toorjuustu
- 3dl vahukoort
- 100g suhkrut
Kaunistamiseks: laimikoor, kookoslaastud, piparmündilehed
Töökäik:
Vahusta munad suhkruga, lisa õli, hapukoor ja veidi laimimahla, sega läbi, lisa kuivained ja sega läbi.
Ahju 180 c juures 14-16min. Vahusta vahukoor suhkru ja philadelphiaga, lisa laimimahla koor,vahusta. Jahuta koogid ning kata kreemiga.
Getter: gurmeeburger
Kuklid:
- 300g jahu
- 1,25 dl piima, käesoojana
- 18 g presspärmi
- 40 g võid
- 0.5 dl suhkrut
- 1 muna + pintseldamiseks
- Seesamiseemneid (musti ja valgeid)
Töökäik:
Murenda pärm tainakausis ja lahusta vähese piimaga. Sega juurde osa jahust ja lase kerkida. Segajuurde ülejäänud koostisosad ja sõtku, kuni tainas enam käte külge ei hakka. Lase umbes 30 minutitkerkida. Vormi kuklid ja tõsta need küpsetuspaberile 30 minutiks kerkima. Pintselda kuklid munaga ja puista peale seesamiseemned. Küpseta 220 kraadises ahjus 12 minutit. Lase kuklitel restil jahtuda.
Sisu:
- 400g kvaliteetset veiseliha (20% rasvasisaldusega!)
- Soola
- Pipart
- Õli
- 2suurt punast sibulat
- 2spl Võid
- Palsamiäädikat
- 40g kitsejuustu (mitte pehmet)
- 1tomat
- Frillice salatit
- 1munakollane
- 2dl heledat oliiviõli
- 1tl Dijon sinepit
- 1 sidruni mahl
Töökäik:
Prae pihv, valmista majonees, karamelliseeri sibulad ja pane kõik kokku.
Jüri: värskekapsa-hakklihapirukad
Pärmitaigen:
- 500g jahu+natuke taigna rullimiseks
- 250ml vett
- 1 pakike kuivpärmi(11g)
- 1tl soola
- 2sl suhkrut
- 30g pehmet võid
- 1 muna
Täidis:
- 250g hakkliha (veis+siga,nt Rakvere kodune hakkliha)
- 200g hakitud valget peakapsast (ca 250g bruto)
- pool sibulat (30g)
- 40g võid
- soola ja musta pipart maitse järgi
Lisaks: 1 muna pirukate määrimiseks ja sulavõid küpsete pirukate määrimiseks.
Vajalikud asjad:
pirukavorm läbimõõdega 10cm või natuke rohkem või muu abivahend ümmarguse ketta väljalõikamiseks, pintsel, küpsetuspaber, plaat, taignarull, nuga hakkimiseks, lõikelaud, pann, pannilabidas,taigna lõikamiseks lõikur, köögirätik.
Töökäik:
Vesi soojendada ca 40*C-ni, kuivpärm segada jahu sisse. Lisada vette sool ja suhkur, siis lahtiklopitud muna, sõtkuda sisse jahu. Viimasena sõtkuda sisse pehme või. Panna kerkima. Sel ajal valmistada täidis: kuumutada pannil või, praadida selles hakkliha, lisada sibul ja siis kapsas, hautada ca 10 minutit, maitsestada soola ja musta pipraga. Jahusel laual rullida taigen, lõigata sobiva suurusega kettad, täidis keskele ja suruda servad kinni, anda pirukale ilus kuju,"õmblus" peab jääma alla.
Panna küpsetuspaberiga plaadile, määrida lahtiklopitud munaga, kergitada ca 20 minutit. Küpsetada 180*C 20-25 minutit, kuni on ilusad kuldpruunid. Määrida ahjust võetud pirukad sulavõiga. Natukeseks rätiku alla.
Kaja: raffaello tort
Põhi:
- 6 suurt muna (toatemperatuuril)
- veidi soola
- 200gr suhkrut
- 100gr mandlijahu
- 125gr jahu
- 1tl mandliekstrakti
Valge shokolaadi-kookose kreem:
- 200gr valget shokolaadi
- 45gr kookospiima
- 250gr Mascarpone juustu (toatemperatuuril)
- 500gr 35% vahukoort
- 30gr tuhksuhkrut
- 40gr kookoshelbeid
- 1tl kookosekstrakti
Immutamiseks:
- 240 gr kookospiima
- Kaunistamiseks:
- kookoshelbed
- purustatud mandlid
- Raffaello kommid
- valge shokolaadi keerud
Töökäik:
Kuumuta ahi 170 kraadini. Määri võiga ja vooderda küpsetuspaberiga 23cm pann (NB! paber peabulatuma üle serva, sest kook kerkib kõrgemaks).
Koogipõhi:
Eralda munavalged kollastest. Lisa munavalgetele veidi soola ja mikserda vahuks. Lisa suhkur ningjätka vahustamist kuni tekib tugev vaht. Klopi lahti munakollased ja lisa mandliekstrakt ning sega siismunavalgevahu hulka. Seejärel sega ettevaatlikult munavahu hulka mandlijahu ja siis mitmes osasnisujahu. Vala küpsetusvormi ja küpseta 40-45 minutit (kuni on pealt kuldne). Lase jahtuda 10-15 minutit ja kalluta vormist välja. Lase lõplikult jahtuda.
Kreem:
Tükelda shokolaad ja lisa kookospiim. Sulata veevannil. Vahusta Mascarpone (kreemjaks vahuks) ja lisa sulatatud shokolaad. Vahusta kuni on segunenud. Vahusta vahukoor tuhksuhkruga ja lisa kookosekstrakt. Sega vahukoor shokolaadivahuga. Lisa kookoshelbed. Kata kilega ja tõsta külma kuni koogipõhi jahtub.
Kokkupanek:
Lõika põhi kolmeks kihiks. Immuta esimene kiht 80 gr kookospiimaga ja kata veidi vähem, kui 1/3 kreemiga. Korda sama teise kihiga. Aseta paigale kolmas kiht ja immuta kookospiimaga. Kata kook (pealt ja külgedelt) ülejäänud kreemiga. Puista üle kookoshelvestega. Kaunista Raffaello kommidega, purustatud mandlitükkide ja valge shokolaadi keerudega.
Kristiina: küpsetis: «Suvised tuuletaskud»
Taigen:
- 180g nisujahu kõrgema kvaliteedi nisujahu
- 80g taluvõid (82%)
- 300ml vett
- 0,5tl soola
- 4 muna
Kohupiimakreem:
- 400g Farmi vanilli kohupiima
- 300ml rõõska koort (35%)
- 100g suhkurt
- 250g värskeid maasikaid
- 20g želatiini
Kaunistamiseks:
- Tuhksuhkur
- Maasikaid
Töökäik:
Mõõta valmis jahu kogus ning panna kõrvale. Tükeldada või. Panna vesi, või ja sool potti ja kuumutada keskmisel kuumusel kuni või on sulanud (ei lase keema). Eemaldada pliidilt ja lisada jahu.
Segada saadud mass lusikaga ning jätkata kloppimist käsivispliga. Panna segu veelkord pliidile ja kuumutada edasi keskmisel tulel pidevalt segades 2 minutit. Asetada saadud mass jahtuma ja oodata kuniks see on jahtunud umbes toatemperatuurini. Ükshaaval lisada munad ning kloppida käsivispliga edasi.
Panna valmis tainamass ühekordsesse kondiitrikotti, tarvis on sakilist kondiitriotsikut. Katta ahjuplaat küpsetuspaberiga ja pritsida ahjuplaadile tainapallid. Küpsetada eelsoojendatud 200-kraadises ahjus 17 minutit. Teha hetkeks ahjuuks lahti ja lasta aur välja. Alandada kuumust 180 kraadini ja küpsetada veel 15 minutit. Võtta küpsetised ahjust välja ja torgata küpsetistesse külje peale augud ja panna tagasi veel umbes 5 minutiks ahju küpsema. Ahjust välja võttes panna kohe siinile jahtuma, et põhjad ei koguks niiskust.
Täidise tegemiseks küpsemise ajal lõika maasikad pisikesteks tükkideks ning purusta. Seejärel vahustada vahukoor suhkruga. Segada vahukoor kohupiimaga ning lisada purustatud maasikatükid - segada edasi. Panna segu kondiitrikotti (koos metallotsikuga) ja lasta tehtud aukude kaudu täidis küpsetise sisse. Serveerimisel sõeluda peale tuhksuhkur väikese sõelaga.
Madis: rullbiskviit
Koostisained:
- 5 muna
- 100g nisujahu
- 100g suhkrut
- 20g tuhksuhkrut
- 1 korralik sidrun
- Näpuotsatäis soola
- 400ml vahukoort 35%
- Alma magus vanilje kohupiimakreem kiletuutus 300 g.
- Punased sõstrad kobarates, 300g.
- Pühendumist, piiramatult
Töökäik:
Pane ahi sooja, t 180 C. Löö toasoojad munad mikseri nõusse, hakka vahustama, 10 min. Kaalu 100 g suhkrut, lisa mikseri nõusse. Jätka vahustamist kokku 15-20 min.
Sõelu jahu paaris osas, sega õrnalt munavahuga. Valmista ette plaat küpsetuspaberiga, vala sellele taigen, aja õrnalt laiali. Küpseta 8-10 min. Valmista ette teine küpsetuspaber, pusita sellele kirstallsuhkrut. Võta biskviit ahjust, säti pealispind vastu ettevalmistatud paberit, eemalda paber, keera rulli. Lase jahtuda 10 min. Valmista kreem: vahusta vahukoor parajaks, koos 75 g suhkruga. Riivi 1 sidruni koor, lisa 50 g sidrunimahla. Rulli biskviit lahti, lõika servad kenaks, kata kreemiga, jäta veidi kaunistuseks, kata kreem hajusalt sõstardega. Keera biskviit rulli, ots jäägu alla. Kaunistuseks peale kiht kreemi ja otstesse lehega sõstrakobarad. Vaata, naudi, maitse ja naudi.
Marleen: juustumuffinid sinihallitusjuustu kreemiga
Muffin:
- 235 ml piima
- 50 ml sulatatud võid
- 1 muna
- 1 3/4 tassi nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 spl suhkrut
- 1/2 tl soola
- 100g juustu
- 1 tl cayenne'i pipart
Kreem:
- 200 ml vahukoort
- 1/2 tl soola
- vahukoore tugevdaja
- 300g sulatatud juustu
- 60g sinihallitusjuustu
- tilli
Kaunistuseks:
- murulauguõied
- basiilikulehed
- kirsstomatid (kollased ja punased)
Töökäik:
Soojenda ahi 180 kraadi juurde. Sega kausis piim, sulatatud või, muna ja cayenne'i pipar. Lisa jahu, küpsetuspulber, suhkur, sool ja juust. Sega. Pane segu muffinivormidesse. Segust jätkub 12-nele muffinile. Pane ahju 25ks minutiks. Valmista vahukoor vastavalt vahukooretugevdaja peal oleva juhendi järgi. Lisa vahukoorele sulatatud juust, sool ja till. Lõika sinihallitusjuust väikesteks tükkideks, sega see vahukoorekreemi sisse. Pane segu külmkappi. Võta muffinid ahjust ja vormidest välja. Lase seista, kuni need on jahedad. Pritsi muffinitele kreem (dekoreerida erinevate pritskottide otsikutega). Kaunista.
Patrik: kräsupea
Põhi:
- 3 muna
- 2dl suhkrut
- 2dl magusat kondenspiima
- 2dl hapukoort
- 1tl söögisoodat
- 3dl nisujahu
- 2sl kakaopulbrit
Kreem:
- 1kg 30% hapukoort
- 1,5dl suhkrut
Vahele:
- Värskeid (nende puudumisel külmutatud) vaarikaid
Glasuur:
- 50g tumedat šokolaadi
- 1dl vahukoort
- 1sl võid
- 2sl kakaopulbrit
Kaunistamiseks:
- Granaatõun
Töökäik:
Kuumuta ahi 200 kraadini. Vahusta munad suhkruga. Lisa kondenspiim, hapukoor ja jahuga segatud sooda ning sega ühtlaseks tainaks. Vala pool tainast võiga määritud 24 cm läbimõõduga ümmargusse lahtikäivasse vormi. Küpseta ligikaudu 20 minutit ehk senikaua kuni pealt on kuldpruun ja tikuga katsudes on põhi küps. Sega ülejäänud taina hulka 2 sl kakaopulbrit ja küpseta samamoodi nagu eelmist koogipõhja. Kreemi tegemiseks sega hapukoor suhkruga. Lõika nii valge kui pruun jahtunud põhi horisontaalselt pooleks. Koogi põhja jäta tume põhi, seejärel laota veidi hapukoort ja säti hapukoore peale vaarikad. Seejärel pane peale valge põhi. Ülejäänud pooled lõika väikesteks kuubikuteks ja sega kreemiga. Kata kuubikute ja kreemi seguga kogu tort. Glasuuri jaoks kuumuta koor potis ja sulata selles šokolaad ning või. Lisa kakaopulber ja kuumuta segades keemiseni. Lase hetke jahtuda ja nirista tordile. Kõige lõpuks lisa ka meelepäraselt granaatõuna tükikesi.
Rauno: Red Velvet
Põhi:
- 170 gr 82% toasooja võid
- 470 gr Demerara või rafineerimata roosuhkurt
- 3 spl kakod
- 3 muna
- 2 vaniljekauna seemed
- 470 gr nisujahu
- Punane toiduvärv
- 1,5 tlt soodat
- 1,5 tlt valge veini äädikat
- 420 ml hapupiima
- 1 tlt himaalaja soola
- Pihustatav margariin
Glasuur:
- 600 gr toorjuustu
- 250 ml väherasvast kookospiima
- 5 spl nisujahu
- 600 gr tuhksuhkrut
- 1 sidrun
Kaunistamiseks:
- 200 gr kookoslaaste
- meresoola helbeid
- 200 gr maasikaid
- 100 gr tumedat šokolaadi
Stanislav: 2x hiigel šokolaadiküpsis šokolaaditükkidega
Koostis kahe küpsise jaoks:
- 4sp toasooja soolata võid
- 4sp valget suhkrut
- 4sp pruunsuhkrut
- 4sp lahti klopitud muna
- 1tl vanilliekstrakti
- 8sp kõrgemat sorti nisujahu
- 4sp magustamata kakaod, Fazer
- 1tl söögisoodat
- Näputäis soola
- 50gr tumedat šokolaadi (sh 1 ruut kaunistuseks), Bitter 70%
Valmistamine:
Eelsoojendada ahi 180oC. Keskmise suuruses kausis segada kokku toa soe või ja suhkrud. Lisa segule muna ja vanilliekstrakt, segada. Lisada kaussi jahu, kakao, sööda ja sool, segada. Lisa juurde tükeldatud šokolaaditükid. Aseta taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja töötle taigen ~9cm läbimõõduga galetiks. Küpseta eelsoojendatud ahjus 15-16 minutit. Mitte üle küpsetada! Kaunistuseks puista tükeldatud šokolaadi küpsise peale. Lasta seista jahutusrestil.
2x hiigel küpsis šokolaaditükkidega:
Koostis kahe küpsise jaoks:
- 4 sp võid
- 6 sp pruunsuhkrut
- Näputäis soola
- 2 sp lahti klopitud muna
- 1/2 tl vanilliekstrakti
- 10 sp kõrgemat sorti nisujahu
- 1/4 tl söögisoodat
- 50gr tumedat šokolaadi (sh 1 ruut kaunistuseks), Bitter 70%
Valmistamine:
Eelsoojendada ahi 180oC
Sulata või mikrolaineahjus
Sulatatud võile lisa pruunsuhkur, sool, 2 sp muna, vanilliekstrakti, jahu ja söögisoodat. Sega lusikaga kuni koostisosad segunenud, ~20-30sek
Lisa juurde tükeldatud šokolaaditükid
Töötle taigen ~9cm läbimõõduga galetiks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Küpseta eelsoojendatud ahjus 15-18 minutit kuni küpsis on kuldne. Mitte üle küpsetada!
Kaunistuseks puista tükeldatud šokolaadi küpsise peale. Lasta seista jahutusrestil.
3x hiigel küpsis jõhvikate ja valge šokolaadiga:
Koostis kahe küpsise jaoks:
- 55gr toasooja soolata võid
- 100gr valget suhkrut
- Näputäis soola
- 1/2 lahti klopitud L muna
- 1/2tl vanilliekstrakti
- 100gr kõrgemat sorti nisujahu
- 5gr söögisoodat
- 8gr kartulitärklist
- 50gr valget šokolaadi (sh 2 ruut kaunistuseks)
- 50gr kuivatatud jõhvikaid (eelnevalt leotatud ja kuivatatud majapidamispaberiga)
Valmistamine:
Eelsoojendada ahi 160C. Keskmise suuruses kausis vahusta toa soe või ja suhkur. Lisa soola, muna, vanilliekstrakti, jahu ja söögisoodat. Sega mikseriga kõik kokku kuni koostisosad segunenud. Lisa juurde tükeldatud šokolaaditükid ja jõhvikad. Töötle taigen ~9cm läbimõõduga galetiks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta eelsoojendatud ahjus 15minutit kuni küpsis on kuldne.
Mitte üle küpsetada! Kaunistuseks puista tükeldatud või riivi šokolaadi küpsise peale. Lasta seista jahutusrestil.
Triin: Brita kook toorjuustu-vahukooretäidise ja marjadega
Põhi:
- 3 munakollast,
- 1 muna,
- 150g võid,
- 2,5dl jahu,
- 1tl Meira vaniljesuhkrut,
- 3tl Meira küpsetuspulbrit,
- 0,5dl piima
Beseekiht:
- 3 munavalget,
- 2dl suhkrut,
- Mandlilaastud
Täidis:
- 4dl vahukoort,
- 150g Piimameister Otto toorjuustu,
- 2sl suhkrut,
- 2tl Meira vaniljesuhkrut,
- vaarikaid
- Kaunistamiseks 2dl vahukoort ja värskeid vaarikaid, mustikaid
Toidukäik:
Põhja jaoks vahustatakse munakollased ja muna koos suhkruga, lisatakse sulatatud ja jahutatud või ning küpsetuspulbri ja vaniljesuhkruga segatud jahu. Segatakse juurde piim. Tainas laotatakse suurele ahjuplaadile. Besee jaoks vahustatakse munavalged suhkruga, laotatakse tainale, lisatakse mandlilaastud. Ahju alumisel siinil küpsetatakse 175 kraadi juures 20 minutit. Jahtunud põhi lõigatakse kaheks, ühele poolele määritakse toorjuustu ja suhkrutega segatud vahukoor, lisatakse marjad ja teine põhjapool. Kaunistatakse vahukoore ja marjadega.
Triinu: apelsini-mandlikook
Koostisosad:
- Suured apelsinid 2tk
- Munad 6tk
- Suhkur 250g
- Mandlijahu 250g
- Küpsetuspulber 1tl
- Cointreau liköör 1 spl
- sool 0,5 tl
Siirup immutamiseks:
- Suhkur 215g
- Värskelt pressitud apelsinimahl 160ml (apelsine 3tk)
- Vesi 80ml
- Riivitud apelsini koor 1-lt
Toidukäik:
Kuumuta ahi 170 kraadini- Vooderda 24 cm ümmarguse koogivormi põhjad ja küljed küpsetuspaberiga. Vahusta mikseriga munad ja suhkur tugevaks vahuks. Lisa püreestatud apelsin, mandlijahu-küpsetuspulbri- soola segu ja liköör. Sega läbi ja vala segu ettevalmistatud koogivormi.
Küpsetada ca 1 tund. Siirupi valmistamiseks sega kõik siirupi koostisosad ja kuumuta keskmisel kuumusel seni kuni suhkur lahustub. Seejärel kuumuta madalal kuumusel, kuni siirup pakseneb. Torka sooja kooki augud, kui kook on veel küpsetusvormis. Kalla siirup ühtlaselt kogu koogile. Jäta jahtuma.
Serveerida koos vaniljejäätisega.
Kaunistuseks: suhkruniidid, kollased õied (kress, saialill), rohelised ürdid (tüümian), tuhksuhkur, suhkrustatud apelsiniviilud.