NASA teadlaste iroonia: vandenõuteoreetikud ei paneks tähele kui maailm otsa lõppeks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstniku pilt kahe kosmilise objekti kokkupõrkest
Kunstniku pilt kahe kosmilise objekti kokkupõrkest Foto: Dana Berry/AP/Scanpix

Viimased paar aastat on vandenõuteoreetikud iga natukese aja järel teatanud, et kohe-kohe saabmeie maailm mõistatusliku planeedi Nibiru, mille kohta kasutatakse ka planeet X, tõttu otsa ja inimkond sureb välja.

USA kosmoseagentuuri NASA ja teiste riikide kosmose agentuuride teadlased on inimkonda rahustanud, et midagi sellist ei ole juhtunud ja lähima mitme miljardi aasta jooksul ei juhtu, edastab express.co.uk.

Planeet Maa kujutis
Planeet Maa kujutis Foto: STEPHANE MAHE/REUTERS/Scanpix

Teoreetikud pasundasid selle aasta suvel, eriti aga augustis ja septembri alguses, et maailma lõpp saabub 23. septembril, kuid 24. septembril läks elu ikka edasi. Siis pakuti, et maailmalõpp saabub millalgi oktoobris, kui siis ei saabu, siis järgmise kuupäevana pakuti välja tänast, 21. novembrit. Veel ühe kuupäevana on pakutud jõuluaega, 24. detsembrit, kuid mis saab pärast seda, ei oska vandenõuteoreetikud veel öelda.

Kosmiline katastroof
Kosmiline katastroof Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

NASA teadlased eesotsas planeediteadlase ja astronoomi David Morrisoniga võtsid taas sõna öeldes, et teoreetikutel tuleks paanika külvamine lõpetada ja uurida NASA poolt avaldatud fakte, mis puudutab meie päikesesüsteemi ja selles toimuvat.

Meie päikesesüsteem
Meie päikesesüsteem Foto: Panther Media/Scanpix

Teadlased ei saanud jätta iroonitsemata: «Vandenõuteoreetikud on juba mitmel korral maailmalõpukuupäevaga mööda pannud, aga nad jätkavad visalt. Kui ka maailm lõppeks otsa, siis nad ei paneks seda tähele, kuna nad on keskendunud jaburuste levitamisele, üritades toetajaskonda kasvatada. Tänapäeva internett ja sotsiaalmeedia võimaldavad igaühel oma teooriat külvata».

Planeet Maa
Planeet Maa Foto: NASA/SIPA/NASA/SIPA/Scanpix

Nad lisasid, et kui meie planeedi suunas liiguks tõesti mõni võõras planeet, siis oleksid kosmoseteadlased sellest ammu teadlikud.

NASA teadlaste sõnul on nad väsinud igal kuul uuesti kordamast, et meie planeedi suunas ei liigu midagi,  mis elu ja inimkonna eksistentsi ohtu seaks.

Kunstniku pilt kahe kosmilise objekti kokkupõrkest
Kunstniku pilt kahe kosmilise objekti kokkupõrkest Foto: Dana Berry/AP/Scanpix

«Igal sajandil on olnud oma prohvetid ja juba aastatuhendeid on hoiatatud, et üks või teine looduskatastroof ennustab maailmalõppu ette. Arvame, et kõige suuremat maailmalõpuhirmu võisid tunda hiidsisalikud, kes hakkasid 65 miljonit aastat tagasi Maale langenud asteroidi tõttu välja surema, vabastades koha imetajatele,» teatasid NASA teadlased humoorikalt.

Dinosaurused hävitanud asteroid kattis Maa aastateks pimedusega. Pilt on illustreeriv.
Dinosaurused hävitanud asteroid kattis Maa aastateks pimedusega. Pilt on illustreeriv. Foto: Mark A. Garlick/AFP/Scanpix

Vandenõuteoreetikute arvates on Nibiru, millele viidatakse ka kui planeet X-ile, meie süsteemi ääreala planeet, mis oma trajektooril liikudes jõuab iga 3600 aasta tagant meie planeedi ja Päikese juurde.

Kas planeet Nibiru hävitab Maa?
Kas planeet Nibiru hävitab Maa? Foto: Panther Media/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles