New Yorgi metroo pöördub reisijate poole edaspidi sooneutraalselt

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi metroo.
New Yorgi metroo. Foto: Reuters / Scanpix

Suure Õuna metroos sõites ei pöörduta enam teie kui daamide ja härrade poole, te olete kõigest sõitjad ja reisijad, mõnikord ka «igaüks» teatab AP.

Muutus on kooskõlas metroosõitu korraldava Metropolitan Transportation Authority uute kommunikatsioonireeglitega, mille abil püütakse parandada suhtlust pahaste reisijatega, kes ei jõua soovitud ajaks sihtkohta, kuna rongid hilinevad, on rikkis või sõidavad rööbastelt maha.

Konduktoritele on uute reeglitega pandud kohustus reisijaid rongide hilinemisest täpsemalt teavitada, selle asemel, et anda hajusaid ja vahel ka reaalsusest täiesti erinevaid vastuseid nagu varem.

Olukorda täpselt iseloomustava info puudumisel ei tea reisijad, kas nad peaksid seisvas rongis ootama või tormama välja taksot võtma, põhjendasid metroosõitu korraldava teenistuse ametnikud.

Seni võis küsimusele «millal liikuma hakkame» saadud vastus «mõne hetke pärast» reisijate sõnul tähendada nii kaht kui kahtkümmet minutit.

Metropolitan Transportation Authority kõneisiku Jon Weinsteini sõnul oli viimane aeg reisijatega suhtlema õpetavat metrootöötajate «sinist raamatut» sisuliselt uuendada, kuna viimase 30 aasta jooksul sinna täiendusi polnud tehtud.

Reeglite esimene osa puudutabki reisijate poole pöördumist, asendades prouad ja härrad sooneutraalsemate fraasidega.

New York võttis ses osas eeskuju Londoni metroost, kus samasugused uued reeglid juurutati juba tänavu suvel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles