Laulja Morrissey: Weinsteini ja Spacey «ohvrid» mängisid kaasa, ärgu nüüd vingugu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Morrissey
Morrissey Foto: mavrixphoto.com/mavrixphoto.com/Scanpix

Briti laulja Morrissey asus Hollywoodi ahistamiskandaali kahe põhitegelase, produtsent Harvey Weinsteini ja näitleja Kevin Spacey kaitsele.

58-aastase Morissey arvates teadsid nende meeste niinimetatud ohvrid, mis toimub ja olid nõus mängu kaasa tegema ning neil ei ole nüüd õigus haliseda, edastab news.com.au

Morrissey
Morrissey Foto: mavrixphoto.com/mavrixphoto.com/Scanpix

«Alguses olid nad nõus kõike kaasa tegema, nüüd kus kõik on pinnale tulnud, tunnevad need inimesed häbi ja neile ei meeldi, et neid sellega seostatakse,» on Briti muusiku arvamus.

Morrissey arvates nautisid väidetavad naisohvrid Weinsteiniga flirtimist ja ka seksi, kuid nüüd tahavad olla «puhtad». Nad vahetasid pooli ja süüdistavad Weinsteini.

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: Scanpix

Kevin Spaceyt süüdistas seksuaalses ahistamises esimesena näitleja Anthony Rapp, kes tema väitel oli 14-aastane kui 26-aastane Spacey tahtis teda vägistada.

Anthony Rapp(vasakul) ja Kevin Spacey
Anthony Rapp(vasakul) ja Kevin Spacey Foto: Stephen Lovekin/AFP/Scanpix

Spacey sõnas, et ta ei mäleta üle 30 aasta tagasi aset leidnud juhtumit, kuid kui ta Rappi solvas või talle haiget tegi, siis ta vabandab.

Spacey lisas, et kui ta varem oli biseksuaal, sest tal oli ka naissuhteid, kuid nüüdseks on ta gei.

Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: Scanpix

Nüüdseks süüdistab Spaceyt umbes kümme meest seksuaalses ahistamises.

Morrissey sõnul on see kummaline ja ajab muigama, et alles aastakümneid hiljem teatasid teatud isikud seksuaalsest ahistamisest ja vägistamisest.

Morrissey
Morrissey Foto: mavrixphoto.com/mavrixphoto.com/Scanpix

«Hollywoodis kehtivad omad reeglid ja enamik järgib neid, mängides kaasa. Nende karjäär oli ja on suurepärane. Kui aga uuriv ajakirjandus oma nina sinna pistis, siis vahetasid paljud poolt, võttes ohvrirolli,» teatas Morrissey.

Ta jätkas, et talle on sekuaalvägivald ja rünnakud vastumeelsed, kuid paljudel nüüd ilmnenud juhtumitel ei ole ohvreid, vaid need inimesed tegid kõike vabatahtlikult kaasa.

«Mis puudutab Kevin Spaceyt ja teda süüdistavat Anthony Rappi, siis selle mehe väitel oli ta 14-aastane kui 26-aastane Spacey teda ahistas. Minu esimene küsimus on, et kus olid poisi vanemad ja miks nad lubasid tal Spaceyga koos olla?» küsis Morrissey.

Briti laulja arvates ei ole Rappil õigus Spaceyt rünnata, kuna poiss oli arvatavalt uudishimust ja vanemate teadmata temast vanemat inimeste peol, minnes sinna vabatahtlikult.

«Niipalju oleks tal ikka pidanud mõistust olema, et seal on täiskasvanud ja seal võib ka seksi ette tulla. Selle tõttu on Spacey minu silmis lihtsalt patuoinaks tehtud,» teatas muusik.

Sotsiaalmeedia kasutajate arvates ei saa Morrissey aru, mida suust välja ajab.

«Morrissey on üks minu lemmiklauljaid, kuid ta seisukohad om mulle vastuvõetamatud,» kirjutas näitleja Chris Gethard Twitteris.

you @officialmoz kirjutas, et ta on Morrissey fänn juba 26 aastat ning varem ei ole ta muusikut negatiivsete juhtumite ja seisukohtade pärast ignoreerinud, kuid nüüd kaitseb ta naisteahistajast Harvey Weinsteini ja pedofiilist Kevin Spaceyt ning seda ta ei suuda mõista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles