Kas Californias rannalt leitud laev on 2013. aastal kadunud ristlusalus? (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lybov Orlova
Lybov Orlova Foto: Wikipedia.org

Kunagine ristluslaev Lyubov Orlova kadus 2013. aasta märtsis tormis Kanada Newfoundlandi St. Johni sadama lähistel, kui seda oldi pukseerimas Dominikaani Vabariiki lammutamisele.

Nüüd leiti USA California rannalt väga roostes laev, mis võib olla neli aastat tagasi kadunud alus, edastab mirror.co.uk.

90-meetrine Lybov Orlova ehitati 1976. aastal Jugoslaavias ja sai nime tuntud nõukogude näitlejanna Ljubov Orlova järgi, kelle kuulsus langeb 1930. – 1940. aastatesse.

Lyubov Orlova 2013. aastal Kanada Newfoundlandi St. Johni sadamas
Lyubov Orlova 2013. aastal Kanada Newfoundlandi St. Johni sadamas Foto: wikipedia.org

Kanada merendusspetsialistide andmetel said nad selle laeva asukoha kohta viimased kaks signaali 12. ja 23. märtsil 2013, kuid pärast seda ei olnud laeva asukohta enam võimalik kindlaks teha.

Spetsialistid arvasid, et kadunud laev võtab kursi üle Atlandi ookeani Suurbritannia suunas. Laeva võis jääda sadu rotte, kes söögi puudusel hakkasid liigikaaslasi sööma.

Kuna laeva ei leitud, siis arvati, et see võis Atlandil tormis uppuda, kuid nüüdse uue informatsiooni valguses võis see laev seilata ümber Horni neeme ja jõuda Californiasse. Enamik eksperte peab seda siiski ebatõenäoliseks, kuna Horni neeme juures on mereolud karmid ja seal on uppunud kümneid laevu.

Horni neem, vaade lõunast
Horni neem, vaade lõunast Foto: wikipedia.org

Californiast leitud roostes laevavrakki ei ole veel detailselt uuritud ja seega ei saa öelda, kas tegemist on Lybov Orlovaga.

Lybov Orlova
Lybov Orlova Foto: wikipedia.org

Sinece Channeli saate «What on Earth» teatel võib California rannalt leitud laev olla hoopis narkomaffia poolt kaaperdatud  endine naftalaev.

Lyubov Orlova seilas aastatel 1979 – 1992 ristluslaevana Nõukogude Liidu lipu all, viies turiste Põhja-Jäämerele. Alates 1992. aastast oli laeval Venemaa lipp.  

1999. aastast alates kasutati seda alust Cooki saartel ristlusalusena, hiljem aga Kanadas kuni 2013. aastani, mil see taheti saata lammutamisele Dominkaani Vabariiki.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles