«Ärapanija»: Viisitamm mässab Savisaare vastu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärapanija
Ärapanija Foto: Kanal 2

Seekordses Kanal 2 huumorisaates «Ärapanija» tõid Mart Juur ja Peeter Oja vaatajateni põnevad arengud Keskerakonnas.

Eks see ole mütoloogiast ammu tuntud motiiv, et tark meister valmistab savist mingisuguse goolemi, elustab selle, siis hakkab goolem mässama ja lõpuks tapab oma valmistaja. Umbes säärane lugu on juhtunud ka Keskerakonnas.

«Mul on kurb ja valus sellest rääkida, ausõna, sest Edgar Savisaarel on niigi rasked ajad,» sõnas Juur. «Kuid meie kohus on siiski teda informeerida.»

Pärnu ekslinnapea ja Keskerakonna Pärnu piirkonna juht Mart Viisitamm kavatseb mai algul piirkonna aastakonverentsil nõuda olulisi muudatusi erakonna juhtimises. Samas kõikuvat ka tema enda tool piirkonna juhina. Erakonna tuleviku pärast muretsev Viisitamm usub, et see ei saa enam nii jätkuda.

«Mulle lõi praegu nagu noaga südamesse. Siin on küll generatsiooni küsimus tugevalt üles kerkinud. Meie ajal, kui meie veel noored olime, kasvatati meid ikka sellises vaimus, et pidada lugu vanemast generatsioonist, kuhu kuulub kindlasti ka Edgar Savisaar,» rääkis Oja, keda selline teema väga ärritab.

«Ma saan sinu ärritusest aru, see on üks inetu ja kole lugu,» märkis Juur. «Tegelikult see pole üldse meie mure. Viisitamm mässab Savisaare vastu. See pole üldse meie tüli, me ei pea sinna sekkuma.»

Ärapanijad selgitasid, et sketši mõte oli rahvale edastada seda, et Keskerakonnas on asjad hakanud rebenema - isegi Viisitamme-sugune väikene kreatuur haugub Savisaare peale.

«Saab imet näha. Ütleme nii, et tuleb tore suvi,» lisas Juur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles