Tambet Tuisk: heaks filminäitlejaks saab vaid läbi kogemuse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

21. Pimedate Ööde filmifestival on alanud. Nordea Kontserdimajas toimunud avagalal võis näha Eesti filmi- ja kultuurimaailma säravamaid persoone. Elu24 püüdis peomelus kinni Eesti ühe hinnatuma filminäitleja Tambet Tuisu, kes pälvis kolm aastat tagasi PÖFF´i avatseremoonial esmakordselt välja kuulutatud Eesti-Poola filminäitleja ja laulja Bruno Oýa nimelise auhinna.

NO99 endine näiteja Tambet Tuisk rääkis Elu24 antud intervjuus, et tööd peab tegema hingega. "Läbi selle on võimalik saavutada edu ja olla "armastatud näitleja".
Siinkohal tõi Tambet näiteks Eesti teatrimaailma grand old lady Ita Everi, kelle elutöö on igati selle sõna vääriline. 
Eesmärk, ükskõik millise töö tegemisel, ei tohiks olla millegi saavutamine või saamine. "Oluline on elada- ja teha tööd enda sisetunde järgi ning siinjuures ei tohi endale valetada," rääkis Tambet intervjuus.
Eesti üks enimnõutud filminäitleja rääkis, et kuigi maarjamaal on puudu üks korralik filmikool, on potensiaalseid noori näitlejaid küll, kes võiksid nime teha kohalikus filmimaailmas. "Heaks näitlejaks ei saada mitte koolis vaid läbi kogemuste," teadis Tambet öelda.


Hetkel on mehel käsil järgmise aasta sügisel ETV ekraanile tulev kümneosaline seriaal "Pank" võtted. Kevadel võib Tambet Tuisku näha Eesti Vabariik 100 programmi raames valminud kodumaises filmis "Seltsimees laps", mille stenaarium põhineb Leelo Tungla raamatute "Seltsimees laps" ja "Samet ja saepuru" raamatutel.

Vaata täispikka intervjuud siin!
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles