Galerii: vaata, kes saabusid PÖFFi pidulikule avatseremooniale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algab piduliku avatseremooniaga Nordea Kontserdisaalis 21. Pimedate Ööde Filmifestival. Must vaip on pidulikuks puhuks välja rullitud ning kes, milles ja kellega sellel täna kõndisid, vaata meie galeriist!

Esinduslikul tseremoonial, mis algab kell 19 Nordea kontserdimajas, astub üles festivali fookuses olevast Flandriast pärit kammeransambel Revue Blanche, mis on tuntust kogunud oma tavapäratu kõla ja multidistsiplinaarsete kavadega.

Tseremoonia on lavastanud Ingmar Jõela koos EMTA lavakunstikooli 28. lennu tudengitega. Õhtut juhib Hendrik Toompere jr. Välja kuulutatakse Bruno O´Ya noore filmitegija stipendiumi laureaat.

Kokku näitab 17. novembrist 3. detsembrini Tallinnas ja Tartus toimuv festival 233 filmi 70 riigist. Kavas on 20 maailma-, 24 rahvusvahelist ja 10 Euroopa esilinastust. 19 linateost on esitatud parima mitteingliskeelse filmi Oscarile.

Teiste seas esitlevad PÖFFil oma uusi filme Oscari võitnud režissöör Mike van Diem, David Cronenbergi ja David Fincheri filmides mänginud näitleja Deborah Kara Unger, Ungari filmi klassik, Cannes´i ja Berliini festivali võitja Márta Mészáros, Soome filmi legend ja PÖFFi elutööauhinna laureaat Jörn Donner, kahekordne Locarno festivali parim režissöör Denis Côté ja Vene tuntumaid näitlejaid Sergei Makovetski.

PÖFFi saabuvad kajastama sellised filmimaailma juhtivad väljaanded nagu Variety, The Hollywood Reporter ja Screen International.

Kokku saabub PÖFFiga seotud erinevatele üritustele üle tuhande külalise.

Soome riigi sajandale sünnipäevale on pühendatud pretsedenditu Soome kultusfilmide maraton – 48 tundi järjest sealseid linateoseid aastatest 1938-2008. Rahvusvahelise esilinastuseni jõuab Soomes vaatajarekordeid purustav sõjafilm „Tundmatu sõdur”.

Esimest korda on kavas võistlusprogramm „Põhjusega mässajad”, mis esitleb eksperimentaalsema vormi või mässulisema sõnumi poolest silma paistvaid linateoseid. Samuti on esmakordsed programmid „Avastamata kaadrid: tänapäeva Jaapani naisrežissööride fookus” ja telesarjadele pühendatud programm „TV Beats”, mille eesmärk on osutada üha enam hägustuvatele piiridele väikese ja suure ekraani vahel.

Jätku saavad juba vaatajate poolehoiu võitnud eriprogrammid „Öised värinad”, „Kuumad teemad”, „Screen Internationali kriitikute valik”, „Doc@poff”, „Moekino”, „Goethe Instituut soovitab uusi Saksa filme” ja „Eesti Olümpiakomitee esitleb”.

PÖFFi avatseremoonia otseülekannet vaata Postimehe veebi vahendusel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles