Miljardär sai lõpuks loa New Yorgis ehitama hakata

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Abramovitš
Roman Abramovitš Foto: AFP/ Scanpix

Head asjad juhtuvad nendega, kes jaksavad oodata. Eriti head asjad juhtuvad vene miljardäridega, kes pisut kannatlikkust ilmutada suudavad, kirjutab Mansionglobal.com

Jutt käib vene miljardärist Roman Abramovitšist, kelle omandi suurust hinnatakse 9,3 miljardile dollarile ning kes on ühtlasi Chelsea jalgpalliklubi omanik.

Nimelt on Abramovitš mõnda aega soovinud saada luba, et rajada New Yorgi väärikasse Upper East Side´i hiigelhäärber.

Maaklerid spekuleerivad, et kuksushäärberi hinnaks võib kujuneda 125 miljoni dollari ringis.

Algselt soovis miljardär kombineerida oma hiigelelamu kolmest kõrvuti asetsevast kinnistust nii, et see ei olnud muinsuskaitsjatele vastuvõetav.

Ligi 2000 ruutmeetri suurusele hoonele oli algselt planeeritud väike taga-aed, kuid selle keldrisse plaanis omanik ehitada ujumisbasseini.

Aprillis avaldas New Yorgi ajalooliste väärtuste ja ehitiste eest hea seisev amet Landmarks Preservation Commission, et arhitekt Steven Wangi uuendatud plaan ei sisalda enam nägemust kolme vana hoone ühteliitmisest üheks tervikuks.

Fassaadide ja kinnistute muutmise plaanid jäeti katki ning kogu üldpilt ei hakka eemalt vaadates nägema välja nagu üks suur maja.

Endine Tšuktsi autonoomse piirkonna kuberner saab nüüd ehitustegevusega algust teha ja muuta East 75 tänava number 11-15 majad, mis talle kokku 78 miljonit dollarit maksma läksid, oma uueks koduks Suures Õunas.

Abramovitš ostis esimese kolmest majast jaanuaris 2015.

Kui hiigelhäärber valmis saab, on see kogu Manhattani suurim.

Maaklerid on pakkunud, et Abramovitši ümberehitus tõstab kinnistu väärtust 50 miljoni dollari võrra.

Seni ei ole ühegi Manhattani linnahäärberi väärtus 100 miljoni dollari piiri ületanud.

Abramovitš on muinsuskaitsjatega maid jaganud ka varasemate kodude rajamisel, näiteks Londonis Kensingtonis.

East Upper Side´i niisama lihtsalt ehituslubasid ei jagata.

Näiteks Michael Bloomberg, New Yorgi endine linnapea, samuti miljardär, on East Upper Side´i hiigelhäärberi rajamise nimel kinnistuid omandanud 1980ndatest aastatest siiani.

Eesmärgini jõudmiseks on tal siiski vaja osta veel vähemalt üks kinnistu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles