Pildid ja video: Donald Trumpi veejoomine pani sotsiaalmeedia kihama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA president Donald Trump rääkis eile, 15. novembril Washingtonis Valges Majas meediale oma Aasia riikide visiidist, kuid vajas pärast seitset minutit rääkimist vett.

AFP teatel otsis Trump kõnepuldi all olevast riiulist veepudelit, kuid ei leidnud seda ja ta näoilme näitas pettumust.

«Siin vist ei ole vett, hea küll,» teatas Trump.

Donald Trump vett otsimas
Donald Trump vett otsimas Foto: STR/AFP/Scanpix

USA president oli juba kõne jätkamas, kui üks ta abilistest näitas, et veepudel on olemas, kuid see ei ole puldi all, vaid puldist paremal oleval laual.

Trump nägi siis pudelit, võttis selle ja ajas end taas sirgeks, keerates samal ajal pudelil korgi pealt ja kastes keelt.

Donald Trump vett joomas
Donald Trump vett joomas Foto: STR/AFP/Scanpix

See sündmus jõudis lisaks meediale ka sotsiaalmeediasse, kus see juhtumi tõttu kihama hakkas. Trumpi veejoomist näinud irvitasid nii ta pudeli mitteleidmise, hiljem pudeli käeshoidmise ja joomisstiili üle.

Donald Trump vett joomas
Donald Trump vett joomas Foto: STR/AFP/Scanpix

Sotsiaalmeedia kasutajad ei olnud unustanud, et Trump pilkas varem oma endist rivaali, vabariiklaste presidendikandidaati Marco Rubiot, kes oli umbes samasuguses olukorras.

Marco Rubio
Marco Rubio Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/NYT/Scanpix

Rubio pidas 2013. aastal president Baracak Obama kõnele olukorrast riigis vastukõne, mille ta katkestas, et võtta suu kuivamise tõttu lonks vett.

«Järgmisel korral võiks Marco Rubio juua vett pudeli asemel klaasist, siis ei jätaks ta nii negatiivset muljet,» teatas Trump 2013. aasta veebruaris kirjutatud tviidis.

Pürgides vabariiklaste presidendikandidaadiks jätkas Trump Rubio veejoomise pilamist.

«Appi, ma vajan vett, appi,» imiteeris Trump 2016. aasta valimiskampaania ajal Rubiot.

Nüüd oli Rubio kord anda vastulöök ja ta tegi seda.

«Trump oli nagu mina, kuid ta käetehnika nõuab veel lihvimist. Lonks tuleb võtta ühe käeliigutusega ja silmi ei tohi kaameralt pöörata. Trumpi vee-etteaste oli esimese korra kohta rahuldav,» teatas Rubio Twitteris. 

Marco Rubio
Marco Rubio Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS/Scanpix
Donald Trump vett joomas
Donald Trump vett joomas Foto: STR/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles