BBC uudisteosakonna töötajad jäädvustati tööajal magamas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töölaua ääres magaja
Töölaua ääres magaja Foto: David Ellis/picture alliance / moodboard/Scanpix

British Broadcasting Corporation (BBC) uudisteosakonna töötajaid süüdistatakse maksumaksja raha raiskamises, kuna nad magavad töö ajal. 

Magajad jäädvustati nende kolleegide poolt, kes sõnasid, norskamist ja teisi magamishelisid täis keskkonnas on võimatu töötada, edastab The Sun.

Kolleegide teatel ei ole nende õhtuses ja öises vahetuses töötajate palka veel tööajal magamise eest vähendatud, kuigi nende arvates peaks seda tegema. 

Fotodel on näha erinevas asendis magavaid toimetajaid ja reportereid, nende seas on ka mõni, kes on oma silmadele pannud unemaski, et valgus silma ei paistaks ning paljudel on kõrvaklapid.

Töölaua ääres magaja
Töölaua ääres magaja Foto: Caro / Therese Aufschlager/Caro / Therese Aufschlager/Scanpix

Veel üks toimetaja on mütsi silmadele pannud ja end oma toolil lõdvaks lasknud. On ka neid, kellel on konroris padi, millele nad oma pea panevad.

BBC uudisteosakonna esindajate teatel on nii mõnigi öine toimetaja peaaegu kogu oma tööaja maha maganud, magades kuus tundi ja tehes vaid kaks tundi tööd.

Töölaua ääres magaja
Töölaua ääres magaja Foto: Nick White/picture alliance / moodboard/Scanpix

«12-tunnise tööaja jooksul kindlasti väsitakse, kuid see on liig, mis liig, kui tööajal jäädakse sügavalt magama. Mina pidin tööd tegema ja need tegelased lihtaslt panid silmad kinni. Tegemist on maksumaksja raha raiskamise ja vaatajate petmisega. Kui nad töötaksid erafirmas, siis nad kindlasti vallandatakse,» teatas anonüümseks jääda soovinud toimetaja, kes oli üks magajate jäädvustajatest.

On teada mitu juhtumit, milles BBC uudisteankrud on vahetult enne saate algust maganud.

BBC uudisteankur magamas
BBC uudisteankur magamas Foto: Kuvatõmmis/Youtube

BBC uudisteosakonna töötajate aastapalk on 40 000 – 75 000 naela (44640 – 83 700 eurot).

Vabakutselised ajakirjanikud teenivad 12-tunnise tööaja eest kuni 450 naela (502 eurot). Nad saavad ka öise töötamise lisatasu 80 naela (89 eurot).

BBC News aasta eelarve on 63 miljonit naela (70 miljonit eurot).

Londonis Broadcasting House’is BBC õhtuse ja öise vahetuse töötajate magamist hakati jäädvustama juba 2013. aastal, kuid alles nüüd tehti see avalikuks. Seal töötab õhtusel ja öisel ajal umbes 150 inimest.

BBCs töötava allika arvates on uudisteosakonnas liiga palju keskastme juhte, kes ülesandeid delegeerivad ja siis ei ole neil midagi teha. Nad täidavad selle aja magamisega või vaatavad Netflixi.  

BBC ei ole seni magavate töötajate juhtumeid kommenteerinud.

BBC (lühend nimest British Broadcasting Corporation) on Suurbritannia avalik-õiguslik televisiooni- ja ringhäälingukontsern, mis edastab saateid üle maailma. BBC loodi 1922. aastal mitme erafirma koostöös. Esimene ametlik saade (ülekanne) toimus sama aasta 14. novembril.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles