Kas teadsid? 5 põnevat fakti Kaia Kanepi kohta

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: Tairo Lutter / Postimees

21. novembril leiab Saku Suurhallis aset aasta oodatum spordisündmus, kui vastamisi astuvad Kaia Kanepi ja Anett Kontaveit. Toome teieni põnevad faktid Kaia spordikarjääri kohta.

1. Kaia võitis vahetult enne oma 16. sünnipäeva noorte Prantusmaa Lahtised. Üksikmängus on eestlastest juunioride Grand Slami võitnud vaid Toomas Leius 1959. aastal Wimbledonis. 

Toomas Leius
Toomas Leius Foto: Laura Oks

Paarismängus on noorte Grand Slami võitjaks tulnud ka Kenneth Raisma Wimbledonis 2016. aastal.

Tallinn. 12JUL16. Wimbeldoni paarismägu võitja Kenneth Raisma andis Tallinnas Kalevi Tenniseklubis (Herne 28) pressibriifi. Foto: Erik Prozes /& Postimees
Tallinn. 12JUL16. Wimbeldoni paarismägu võitja Kenneth Raisma andis Tallinnas Kalevi Tenniseklubis (Herne 28) pressibriifi. Foto: Erik Prozes /& Postimees Foto: ERIK PROZES/

2. Vahetult peale 16. aastaseks saamist tõusis Kaia juunioride maailma esireketiks. 

Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: Liis Treimann

3. Kaia on oma karjääri jooksul alistanud maailma esireketi Carolina Wozniacki. Kaia on võitnud ka nelja mängijat, kes on olnud erinevatel aegadel maailma esireketid- Victoria Azarenka, Angelique Kerber, Justin Henin, Jelena Jankovic.

Victoria Azarenka.
Victoria Azarenka. Foto: JASON REED/Reuters/Scanpix
Angelique Kerber
Angelique Kerber Foto: Robert Deutsch/USA Today Sports

4. Kaia on oma karjääri jooksul võitnud 4 WTA turniiri.
5. Kaia vanaisa on Albert-Viktor Kanepi on tulnud lauatennises NL-i mv-tel paarismängus meistriks ja on ka viiekorde Eesti Meister (1 üksikmängus ja 4 paarismängus).

Eesti Meedia Tennis Cup matš Kontaveit vs. Kanepi toimub 21. novembril Saku Suurhallis. Auhinnafond on 80 000 eurot – 50 000 võitjale ja 30 000 kaotajale. Tule ja ela harukordsele võistlusele kohapeal kaasa! Osta pilet Piletilevist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles