Südantsoojendav video: välismeedia kajastab Kihnu naisi oma maises tugevuses (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Great Big Story / Kihnulased
Great Big Story / Kihnulased Foto: Facebook / Kuvatõmmis

Agentuur Great Big Story avaldab sotsiaalmeediakanalis Facebook video Kihnu saare eluolust ja sealsetest inimestest. Saart esitletakse kui «No Man´s Island» 

Videos kirjeldatakse Kihnu saart, kui maist paradiisi, milles aeg on justkui peatunud.
«See on saar, kus naised on need, kes juhivad, peaaegu kõike, kuna kohalikud mehed käivad merel,»
Peaaegu terve elu Kihnus elanud Mare Mätas räägib videos, kuidas saare eluolu erineb kardinaalselt mandri eluga. «Saarel hoitakse traditsioone elusana. Ajalooliselt on Kihnu mehed tihti kodudest eemal, merel - see on Kihnu naist kujundanud tugevaks ja iseseisvaks,» lausub naine.
Videos räägitakse ka saare kultuurist ja käsitööst. Kihnu on üks väheseid kohti, kus kohalik rahvas kannab rahvariideid igapäevaselt. Mare Mätas hindab eriti kõrgelt saarerahva praktilisi oskusi ja teadmisi, mis aitavad elada saarel aastaringselt. «Elamine on saarel kindlasti keerulisem kui see on mandril, aga Kihnu saar on kui pärl Läänemeres ja üks parimaid paiku elamiseks,» ütleb Mare Great Big Story videos.
 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles