Pildid ja video: Briti kõige vägivaldsem kurjategija Charles Bronson abiellus vanglas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charles Bronson
Charles Bronson Foto: News Service South West/Scanpix

Eile, 14. novembril oli Ühendkuningriigi ühe tuntuma vangi, kõige vägivaldsemaks kurjategijaks peetava Richard Bronsoni jaoks eriline päev, kuna ta abiellus endast 27 aastat noorema kallimaga ning tal lubati üle 20 aasta kanda lukuga pükse.

64-aastase Bronsoni ja ta kihlatu, mitmest Briti seriaalist tuntud nälitlejanna, 37-aastase Paula Williamsoni abielu sõlmiti Lääne-Yorkshire’is asuva Wakefieldi vangla kabelis, edastab independent.co.uk.

Briti kurikuulus vang Charles Bronson abiellus. Pildil pruut paula Williamson saabumas vanglasse laulatusele
Briti kurikuulus vang Charles Bronson abiellus. Pildil pruut paula Williamson saabumas vanglasse laulatusele Foto: News Service South West/Scanpix

Vangla teatel tohtis julgeolekureeglite tõttu olla laulatusel kohal vaid viis külalist. Meedia segadusse ajamiseks oli Williamsoni autojuht valitud selline, kes oma välimuselt meenutab Charles Bronsonit, olles kiilas ja vuntsidega.

Briti kurikuulus vang Charles Bronson abiellus. Pildil Bronsoniga sarnane autojuht
Briti kurikuulus vang Charles Bronson abiellus. Pildil Bronsoniga sarnane autojuht Foto: News Service South West/Scanpix

Bronson, kelle sünnini on Charles Arthur Salvador, kannab eluaegset karistust, olles ligi 40 aastat praktiliselt üksikvangistuses. Teda peetakse ohtlikuks ja vägivaldseks, sest oma vangistusajal on ta rünnanud valvureid vähemalt 20 korral ning ähvardanud tappa ja süüa kaasvange.

Williamson on mänginud brittide seas populaarsetes seriaalides nagu «Coronation Street», «Hollyoaks» ja «Emmerdale».

Paula Williamson
Paula Williamson Foto: DARU/RUSHEN / BACKGRID/Scanpix

Paula Williamson kandis laulatusel valget pikka pruutkleiti, mille peal oli vanglasse saabudes valge ja lilla lina.

Briti kurikuulus vang Charles Bronson abiellus. Pildil pruut Paula Williamson (valges linas)
Briti kurikuulus vang Charles Bronson abiellus. Pildil pruut Paula Williamson (valges linas) Foto: News Service South West/Scanpix

Williamson saabus vangla juurde autoga, millel oli Charles Bronsoni vabastamist nõudev plakat ning ta lahkus Bronsoni abikaasana hõbedase Mercedesega, millel oli  silt «Just Married» (Äsja abiellunud).

Briti kurikuulus vang Charles Bronson abiellus. Pildil pulmaauto
Briti kurikuulus vang Charles Bronson abiellus. Pildil pulmaauto Foto: News Service South West/Scanpix

Pärast abiellumist said Bronson ja ta naine kaks tundi olla omaette, siis pidi Bronson oma kongi tagasi minema. Williamson suundus siis vangla lähedasse hotelli, kus toimus pulmapidu, millel Branson osaleda ei saanud. Naise teatel lendab ta koos pere ja sõpradega pulmareisile Maltale, saades selleks oma mehelt loa.

Paula Williamson
Paula Williamson Foto: XPOSUREPHOTOS.COM/XPOSUREPHOTOS.COM/Scanpix

Paari tuntakse edaspidi kui Charlie ja Paula Salvador.

Williamsoni sõnul tutvus ta Charles Bronsoni eluga, kui luges 2013. aastal raamatut, mis räägib seolle kurikuulsa vangi elust Broadmoore’i vanglas. Näitlejanna sõnul oli see armumine esimesest pilgust. Ta hakkas Bronsonile vanglasse kirju saatma ja neil tekkis kirjavahetus.

Charles Bronson
Charles Bronson Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Wakefieldi vangla esindajate teatel on Bronson naiste seas väga populaarne hoolimata sellest, et ta välja ei pääse. Sajad austajannad saadavad talle kirju.

Bronson oli varem kihlatud omanimelise kunstifondi sekretäri Lorraine Etheringtoniga, kuid see suhe ei jäänud kestma.

Bronson abiellus esmakordselt kui 19-aastane, ta naisel Irene’il ja tal on poeg. Nende abielu lõppes 1974. aastal kui Bronson esmakordselt vanglasse jõudis, olles röövinud postkontorist 26 naela.

Kui Bronson oli juba pikemaks ajaks vangistatud, abiellus ta ühe kirjasõbrannaga, see abielu kestis neli aastat. Kuid kui kihlus Etheringtoniga katkes, astus pildile Williamson.

Nende esimene silmast silma kohtumine toimus üks aasta tagasi Wakefieldi vangla külastamisruumis, kus Bronson palus naise tantsule hoolimata sellest, et raadiost kostsid jalgpallimatši kommentaatorite hääled, mitte muusika.

Bronson pääses pärast esimest vangistust vanglast 1988, kuid sai vabaduses olla vaid 69 päeva, kuna pani toime röövi, mille eest ta kohtu alla anti ja ta uue karistuse sai.

Ta pääses taas avabadusse 1992, kuid 53 päeva hiljem oli ta jälle vanglas tagasi, kuna teda süüdistati röövi plaanimises ja ettevalmistamises.

Aastate jooksul on Bronson võtnud 11 pantvangi, kellest seitse olid vanglaametnikud ja neli olid vangid.

1998. aastal üritas ta Belmarshi vanglast põgeneda, võttes mitu pantvangi. Ta nõudis lennukit, mis viiks ta Liibüasse, kahte automaatrelva, 5000 kuuli ja kirvest. Kuina ta lennukit ei saanud, siis nõudis helikopterit, mis ta Kuubale viiks ning juustu ja hapukurgi võileiba. Bronson ähvardas, et kui ta ei saa, mis nõutud, siis hakkab ta pantvange sööma.

Lõpuks Bronson loobus, tunnistades et ta on samamoodi süüdi nagu oli Adolf Hitler ning kohus lisas ta karistusele viis aastat.

1999. aastat kannab ta eluaegset karistust. Selle põhjuseks oli asjaolu, et ta võttis pantvangi vangla haridustöötaja Phil Danielsoni, kes ta kunsti mõnevõrra kritiseeris. Bronson pani Danielsonile köie ümber kaela ja jalutas temaga nagu koeraga 44 tundi vanglas ringi. Olukord siiski lahenes ja Danielsson jäi ellu.

Paula Williamsoni sõnul ei abiellunud ta kurikuulsa kurjategija Charles Bronsoni, vaid Briti kodaniku Charles Salvadoriga, kes ei ole midagi vägivaldset korda saatnud.

Williamson loodab, et võimud ja kohus Bronsonile lõpuks andestavad ja mees pääseb vabadusse. Naise sõnul tahab ta oma mehega normaalset pereelu ja lapsi.

Briti kurikuulus vang Charles Bronson abiellus. Pildil pruut Paula Williamson (valges linas) koos kaaslatega
Briti kurikuulus vang Charles Bronson abiellus. Pildil pruut Paula Williamson (valges linas) koos kaaslatega Foto: News Service South West/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles