Koomik Louis Zezeran: samasooliste abielu ei ole imerohi, ka geid lahutavad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraallased pooldavad samasooliste abielu legaliseerimist
Austraallased pooldavad samasooliste abielu legaliseerimist Foto: Ted McDonnell/SIPA/Ted McDonnell/SIPA/Scanpix

Comedy Estonia asutaja, austraallane Louis Zezeran võttis Facebookis sõna samasooliste abielu teemal, sest tema sünnikohas Austraalias tehtud referendumi kohaselt 61,6 protsenti inimestest pooldab samasooliste abielu.

Austraalia astus sammu samasooliste abielu legaliseerimise suunas. Austraalia võimud loodavad, et sellekohane seadus jõustub juba selle aasta lõpus. 

Austraalia samasooliste abielu pooldajad
Austraalia samasooliste abielu pooldajad Foto: David Gray/Reuters/Scanpix

Zezeran tsiteeris geiabielu vastu hääletanut:  «Mulle see ei meeldi. Olen veendunud, et kui Austraalias saavad samasoolised võimaluse abielluda, siis hakkavad nad ka lahutama.»

Koomik Louis Zezeran
Koomik Louis Zezeran Foto: JAANUS LENSMENT/PM/SCANPIX BALTICS/Scanpix

Koomiku arvates on samasooliste abielude lahutajaid tõenäoliselt umbes pooled ehk sama palju kui heteropaaride seas. Seega ei ole samasooliste abielu mingi «kuni surm meid lahutab»».

Koomik muigas, et kaugel ei ole aeg, kus inimesed hakkavad abielluma loomadega, tema kodumaal Austraalias näiteks krokodillidega, sest see on turvalisem ja lahutusi on oletatavalt minimaalselt.

Taltsutaja ja krokodill
Taltsutaja ja krokodill Foto: Gleb Garanich/Reuters/Scanpix

Holland oli esimene riik maailmas, kus samasooliste abielu legaliseeriti. Esimesed samasoolised paarid abiellusid Amsterdami raekojas 1. aprillil 2001.

2003. aastast on samasooliste abielu lubatud Belgias, 2005. aastast Hispaanias ja Kanadas, 2006. aastast Lõuna-Aafrika Vabariigis, 2009. aastast Norras ja Rootsis, 2010. aastast Portugalis, Islandil ja Argentinas, 2012. aastast Taanis, 2013. aastast Brasiilia, Prantsumaal, Uruguays ja Uus-Meremaal, 2014. aastast Ühendkuningriigis, 2015. aastast Luksemburgis, USAs ja Iirimaal, 2016. aastast Colombias ning 2017. aastast Soomes, Saksamaal ja Maltal. 

Austraallased pooldavad samasooliste abielu legaliseerimist
Austraallased pooldavad samasooliste abielu legaliseerimist Foto: Ted McDonnell/SIPA/Ted McDonnell/SIPA/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles