Maret Soom juhib vägesid Teatris

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maret Soom
Maret Soom Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

Äridaam Maret Soomi nime võime seostada paljude edukate ürituste eestvedajana. PR-valdkonnas hinnatud naise tegutsemine ürituste korraldajana algas juba 14-aastaselt kooli moeshowdega, kirjutab Buduaar.


Eesti kohta suurte üritusturunduse kogemustega Maretile ei pakkunud väike Tallinn teatud perioodil enam väljakutseid ja särtsakas naine suundus vahepeal teadmistepagasit välismaalt otsima. Nüüdseks on ta ennast täiendada saanud nii Inglismaal kui ka Austraalias, viimati mainitust ta just hiljuti naasis. Kahe aasta jooksul rabas Maret tööd teha Sydneys. Võõras linnas töötas ta end ettekandja ametist üles restoranigruppi, kus vastutas lõpuks erapidude korraldamise eest. Maret on öelnud, et õppis seal hästi tundma restoranide ja baaride köögipoolt ja sai grupisiseselt teha väga palju erinevaid töid.


Vaid lühikest aega kodumaal viibinud Maret pole jäänud loorberitele puhkama. Vastupidi, Maret on sidunud ennast väga huvitavate projektidega. Nimelt on tragi naine uuenenud Lounge Deja Vu ja omanäolise ööklubi Teater avalike suhete juht. 


Sa tulid just tagasi ja kohe leidsid uue töökoha. Kuidas sattusid Lounge Deja Vu ja klubi Teater avalikke suhteid juhtima?
Meil oli kokkulepe Deja Vu ja Klubi Teater meeskonnaga juba enne, kui ma Eestisse naasin. Kuna olen sama meeskonnaga koostööd enne Eestist lahkumist teinud aastaid, siis oli ettepanek nende avalikke suhteid ja turundust korraldama asuda väga meeldiv ja ma ei mõelnud pikalt.

Kodumaal tagasi olla on väga tore, kuid harjumine võtab veel veidi aega. Ilm ei ole sel kevadel olnud just kõige meeldivam ja Austraalias jõudsin soojaga ära harjuda. Kõige toredam Eesti juures on see, et saan aega veeta oma pere ja lähedastega, ristitütrega kinos ja pargis käia ning suveplaane teha.

Kellelt/kust tuli klubi Teater teostuse idee?
Eks iga projekt algab ideest, mille väljatöötamine võtab aega. Ööklubi Teater idee on n-ö «õhus olnud» juba pea viis aastat ja plaaniga on tööd teinud suur meeskond. Kuna klubi asub Vene Draamateatri majas, siis sellest ka kontseptsioon ja idee.


Kes on see külastaja, kellele on klubi Teater suunatud?
Ööklubi Teater on mõeldud nii eestlasele kui ka turistile, endast lugupidavale ja intelligentsele kliendile, kes hindab head teenindust ja omasuguste inimeste seltsis pidutsemist.

Vanusepiir ööklubis algab 21. eluaastast.


Kuidas võrdled Eesti ja Austraalia seltsi- ja ööelu, klubikultuuri?
Kuna Austraalias käivad asjad veidi teisiti, väljaskäimise kultuur ja ka ilm on väga erinevad, siis on neid kahte pea võimatu võrrelda. Soojal perioodil, mis kestab septembrist märtsini, on tänavakohvikud ja -restoranid inimestest pungil; pubid, baarid ja lounge'id, kus hoov, on väga popid.

Talveperioodil ollakse küll rohkem siseruumides, aga söömas-dringil-kohvil käiakse palju tihedamini kui Eestis. Seal on väljaskäimine taskukohasem kui Eestis ja ka väljassöömise kultuur rohkem arenenud kui kodumaal. Austraalia on ka suur veinimaa – nad toodavad väga kvaliteetset kohalikku veini üle mandri – ja väga palju on restorane, kuhu saad oma lemmikveini ise kaasa võtta.

Ise käisin ka rohkem söömas ja mõnel dringil ja ööklubisse jõudsin harva. Tore oli ka vahel oma koduhoovis õhtusööke korraldada ja sõpradega sügavamatel teemadel rääkida.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles