Erik Orgu: kas kiirtoit teeb kiiremini vanaks?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Orgu
Erik Orgu Foto: Facebook

«Vananemine on miski, millega iga inimene peab rinda pistma. Aga kas teadsid, et keskmises kaalus inimene, kes sööb kiirtoitu, vananeb kiiremini, kui isik, kes sööb tervislikult,» kirjutab personaaltreener ja toitumisnõustaja Erik Orgu enda värskes blogipostituses. 

«Kiirtoit on üks peamistest ülekaalulisuse põhjustest,» kirjutab Erik.
«Kiirtoit on küll kiire, mugav ja odav, ning paljud inimesed haaravad jooksu pealt endale midagi hambusse, et säästa aega kodus valmistatud roa tegemiselt. Tihti võivad ka tegusad vanemad valida pere toitmiseks pigem kiirtoidu ning konservi või eelvalmistatud roa, jättes toiduvalikust välja nii värsked puuviljad, juurviljad ning tervislikud, tasakaalustatud eined.

Kiirtoit on rasvumise alustala, kuna seal leiduvad liigsed rasvad ja suhkrud suurendavad tarbitud kalorite hulka - samas saab sealt vähem toitaineid, mistõttu keha saadab kauem välja näljasignaali ning söömegi üle. Rasvumine võib põhjustada mitmeid terviseprobleeme, näiteks kõrge kolesteroolitase, diabeet, kõrge vererõhk ja organikahjustused, mis viib selleni, et rasvunud inimestel ilmnevad terviseprobleemid varem kui teistel,» teab toitumisnõustaja öelda. 
Pikemalt kiirtoidu kahjulikkusest saad lugeda Erik Orgu blogist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles