Artises linastub «Väike Nicolas»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kino Artis

Alates 6. maist linastub kinos Artis René Goscinny ja Jean-Jacques Sempé populaarse lasteraamatute sarja «Väike Nicolas» ekraniseering.

See on lustakas perekomöödia väikesest koolipoisist Nicolas'st, kelle õnnelikku eksistentsi ähvardab väljavaade saada endale tüütu väikevend.
 Film linastub eesti keeles, valitud seanssidel vene keeles.

Väikese Nicolas' elu ei saaks olla parem: tal on palju sõpru, tema vanemad armastavad teda ja ta naudib pere ainsaks lapseks olemise privileege. Ent märgid näitavad, justkui hakkaks perre lisanduma väikevend. Koos koolikaaslastega mõeldakse välja geniaalne plaan, kuidas Nicolas' pisut neurootilisi vanemaid veenda, et muutused pole teretulnud.

René Goscinny ja Jean-Jacques Sempé 1959-1965 ilmunud väikese Nicolas' lood on osaliselt ka eesti keeles raamatuna ilmunud ning arvatud 5. klasside soovitusliku koolivälise kirjanduse hulka. Alates 2004. aastast on ilmunud paljudes eri keeltes veel terve hulk uusi Nicolas' lugusid, mis Anne Goscinny oma "Asterix'" ja "Lucky Luke'i" koomiksitega kuulsust kogunud isa arhiivist leidis. Filmiversioonis on kasutatud nii uusi kui vanu seiklusi ning see sobib vaatamiseks nii väikelastele kui täiskasvanutele.

Koostöös kirjandusfestivaliga Prima Vista toimub 8. mail kell 17:30 emadepäeva eriseanss, mille raames loetakse lõike «Väikese Nicolas» raamatust ning pakutakse emadepäevatorti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles