Vandenõuteoreetik: Põhja-Korea kavatseb pommitada Yellowstone’i vulkaani, et tekitada tuumatalv

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA Yellowstone'i rahvuspargis asub uinunud supervulkaan
USA Yellowstone'i rahvuspargis asub uinunud supervulkaan Foto: /Caters News Agency/Scanpix

Briti vandenõuteoreetiku ja numeroloogi David Meade'i väitel on Põhja-Korea juhtkond eesotsas diktaator Kim Jong-uniga kontakteerunud maailma juhtivate geoloogide ja vulkanoloogidega, uurimaks, millises seisundis on USA Yellowstone’i rahvuspargis asuv megavulkaan.

Meade’i arvates on Põhja-Koreal olemas nii vesinikupomm kui ka tuumapomm, mille abil nad kavatsevad nimetatud vulkaani «tööle panna», edastab The Sun.

Põhja-Korea liider Kim Jong-un
Põhja-Korea liider Kim Jong-un Foto: STR/AFP/Scanpix

«Lääne luurele on teada, et Põhja-Korea teeb pidevalt tuuma- ja raketikatsetusi, ähvardades samas USA ründamisega. Minu arvates on nende eesmärgiks saata pomm Yelloswtone’i magavasse vulkaani, mis seejärel aktiveerub, tekitades ulatusliku katastroofi. See mõjutab kogu meie planeeti ja muudab kliima väga jahedaks,» sõnas vandenõuteoreetik.

Meade’i arvates tahab Kim Jong-un USA hävitada ja kõige lihtsam on seda teha tal mingit loodusobjekti nagu seda on vulkaan, appi võttes.

Meade’i sõnul üritavad USA president Donald Trump kui ka teised lääneriikide juhid hoida Põhja-Koread kontrolli all ennetamaks kõige mustemat stsenaariumit, milleks on tuumasõda ja tuumatalv.

Tuumaseen
Tuumaseen Foto: AFP/Scanpix

USA vägede endine juht Lõuna-Koreas kindralleitnant Jan-Marc Jouas olevat öelnud, et USA ei suuda Põhja-Korea raketirünnakule piisavalt kiiresti reageerida ning seega on USA juba ette kaotaja.

USA geoloogide ja vulkanoloogide teatel jälgivad nad Yelloswstone’i megavulkaani, mis viimati purskas 640 000 aastat tagasi, samas aga viitab maa-aluse magma liikumine, et see vulkaan ei maga.

USA Yellowstone'i rahvuspargi üks geisritest
USA Yellowstone'i rahvuspargi üks geisritest Foto: Reuters/AFP/AP/SCANPIX

Kuum magma on tõsnud varasemast tasemest ülespoole ning mõni paik on külastajate jaoks suletud, kuna pinnasetemperatuur on kerkinud ja seega on seal ohtlik. Samuti on kekinud Yellowstone’i järve temperatuur.

Teadlaste sõnul ei oska nad ette ennustada, mis täpselt juhtub, kui Yellowstone’i vulkaani tabab tuumapomm, kuid tagajärjed on kindlasti katastroofilised. Hävivad looduskeskkond, inimasulad ja infrastruktuur. Kindlasti mõjutab see sündmus kliimat, mis juba nüüd pakub ekstreemsusi.  

Kui aga pärast tekib tuumasõda tekib tuumatalv, siis hukub suur osa inimkonnast ja põllumajandusmaa muutuks kasutuskõlbmatuks.  Inimestele saavad saatuslikuks nii radiatsioon, nälg kui päikese puudumine.

Yellowstone'i rahvuspark asub Ameerika Ühendriikides Wyomingi, Montana ja Idaho osariigi alal. See 8987-ruutkilomeetrine rahuvspark  loodi 1872. aastal, olles maailma esimene rahvuspark. 

Yellowstone'i kuumaveeallikas
Yellowstone'i kuumaveeallikas Foto: Vida Press
Yellowstone
Yellowstone Foto: Vida Press
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles