Trumpile keskmist sõrme näidanud naisele on juba kogutud 55 000 dollarit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juli Briskman näitamas Donald Trumpile ja ta kaaskonnale keskmist sõrme
Juli Briskman näitamas Donald Trumpile ja ta kaaskonnale keskmist sõrme Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP/Scanpix

Ameeriklanna Juli Briskman näitas 28. oktoobril president Donald Trumpile ja ta kaaskonnale keskmist sõrme, kui autokolonn naisest mööda kihutas ja ohuolukorra tekitas.

Valge Maja fotograaf jäädvustas, kuidas Trump National Golf Clubist musta värvi tumedate klaasidega autod väljusid ning 50-aastane Briskman oma meelsust näitas, edastab The Independent.

Ameeriklanna teatas möödunud nädalal, et ta tööandja, ehitusfirma Akima LCC, mille turundusosakonnas ta töötas, vallandas ta. Vallandamise põhjuseks toodi, et Briskman pani sõrmenäitamise foto Facebooki profiilifotoks, mis on vastuolus firma reeglitega, et midagi solvavat ei tohi eksponeerida.

Kriitikute arvates vallandati Briskman pigem selle tõttu, et Akima LCC teeb USA valitsusasutustele ehitustöid ja nad ei soovinud ühe töötaja tõttu halba nimekirja sattuda.

Ühisrahastuslehekülje Go Fund Me abil on töö kaotanud Briskmani abistamiseks kogutud juba 55 000 dollarit, eesmärgiks on jõuda 100 000 dollarini.

«Juli Briskmani kodanikujulgus on inspireeriv. Saime teada, et ta vallandati oma töökohalt, kuid see on USA põhiseaduse rikkumine, sest seisukoha tõttu ei tohi kedagi vallandada. Kontakteerusin Juliga ja ütlesin, et käivitasin tema heaks rahakogumise,» teatas Rob Mello.

Juli Briskman näitamas Donald Trumpile ja ta kaaskonnale keskmist sõrme
Juli Briskman näitamas Donald Trumpile ja ta kaaskonnale keskmist sõrme Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP/Scanpix

Briskmani sõnul ärritasid teda Trump ja ta kaaskond, kes ei arvestanud teiste teel liikujatega ja ta käemärk tuli automaatselt.

«Nende möödakihutamine pani mul vere keema. Ta eputab oma rikkuse ja golfiväljakutega, samas on USAs palju neid, keda oleks vaja aidata. Puerto Ricos, mida tabas orkaan, ei ole seni kõigis majapidamistes elektrit,» sõnas ameeriklanna.

Briskmani sõnul ei kahetse ta oma arvamuse avaldamist, sest temast sai Trumpi vastasuse üks eestvedajaid.

Naise teatel ei reetnud ta mitte ühegi sõnaga Facebookis, kes on ta tööandja ning keskmist sõrme näitas ta tööst vabal ajal. Sellegipoolest ta vallandati, kuna peeti mainekahjustajaks.

Sotsiaalmeedia kasutajad ülistasid Briskmani tegu, nimetades teda kangelannaks. Mitmed soovitasid tal 2020. aastal kandideerida USA presidendivalimistel, et ennetada Trumpi saamist presidendiks teiseks ametiajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles