Palju läheb maksma Kevin Spacey asendamine Christopher Plummeriga?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «All The Money In The World». Pildil Kevin Spacey John Paul Gettyna
Kaader filmist «All The Money In The World». Pildil Kevin Spacey John Paul Gettyna Foto: Aidan Monaghan/AP/Scanpix

Režissöör Ridley Scott teatas möödunud nädalal, et vahetab juba valmis filmis «All The Money In The World» ahistamissüüdistuste keskele sattunud Kevin Spacey Christopher Plummeri vastu.

52-aastane Spacey mängis selles krimidraamas miljardär John Paul Gettyt, kelle lapselaps John Paul Getty III rööviti, edastab news.com.au. 

Kaader filmist «All the Money in the World», pildil Kevin Spacey miljardär John Paul Getty rollis
Kaader filmist «All the Money in the World», pildil Kevin Spacey miljardär John Paul Getty rollis Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Scotti sõnil langetas ta näitlejate väljavahetamise otsuse, kuna Spacey süüdistamise seksuaalses ahistamises ja mainekaotus võib nii tema mainele kui filmile halvasti mõjuda.

Ridley Scott
Ridley Scott Foto: imago stock&people/imago/United Archives/Scanpix

Scotti sõnul loodab ta filmi muutmisega, mille puhul võetakse osa kaadreid uuesti üles, valmis jõuda esilinastuseks, mis toimub 22. detsembril.

Spacey lõigatakse digitaalselt filmist välja ning uuesti tehakse need kaadrid, kus Mark Wahlberg ja Michelle Williams on koos Spaceyga. Need võetakse üles koos Getty rolli astuva Christopher Plummeriga.

Christopher Plummer
Christopher Plummer Foto: Dia Dipasupil/AFP/Scanpix

Scott ei avalikustanud, kui palju Spacey asendamise tõttu kulutused filmile kasvavad, kuid väljaande Variety arvates võivad need ulatuda üle kümne miljoni dollari. Selle filmi eelarve on 40 miljonit dollarit, seega kokku võib see film maksma minna üle 50 miljoni dollari.

Filmi «All the Money in the World» reklaamplakat
Filmi «All the Money in the World» reklaamplakat Foto: wikipedia.org

Spacey väljavahetamise tõttu tuleb ka reklaamplakatid uuesti trükkida, Kevin Spacey nime asemele tuleb Christopher Plummeri nimi. Samuti tuleb asendada juba jooksvad reklaamvideod uutega, milles näeb Plummerit.

«Välja antakse uued reklaamvideod, uued plakatid, kinodes olevaid reklaame ning tele- ja raadioreklaame muudetakse. Lisaks tuleb maksta nii näitlejatele kui võttemeeskonnale lisatöö eest. Samuti saab uus peaosatäitja oma töötasu,» teatasid filmiasjatundjad.

Kevin Spacey(vasakul) ja Christopher Plummer
Kevin Spacey(vasakul) ja Christopher Plummer Foto: Reuters/AFP/AP/SCANPIX

Kui filmitegemisel on ilmastikuolude, näitlejate ja võttemeeskonna ning tehnika kindlustus, siis näitleja väljavahetamise kindlustust ei ole.  

Plummeri makstakse osatäitmise eest tavaliselt 250 000 – 500 000 dollarit, kuid kuna tegemist oli kiireloomulise ja ootamatu tööga, siis võib ta selle eest rohkem küsida.  

Christopher Plummer
Christopher Plummer Foto: ABC/XPOSUREPHOTOS.COM/XPUSJP/Scanpix

Ridley Scotti uus film põhineb 1973. aastal aset leidnud tõsielusündmusel, milles Itaalias Roomas rööviti kuritegeliku grupeeringu poolt ameeriklasest naftamiljardäri John Paul Getty 16-aastane lapselaps John Paul Getty III.

John Paul Getty (1892 - 1976)
John Paul Getty (1892 - 1976) Foto: wikipedia.org

Filmis kehastab noort Gettyt Charlie Plummer, kes ei ole Christopher Plummeriga suguluses. Michelle Williams mängib röövitud noormehe ema Gaili, kes nõuab, et ta jõukas äi maksas röövijatele lunaraha.

Kui äi keeldub, hakkab ema ise oma poja eest võitlema, tehes sed Getty ärijuhi ja endise USA Luure Keskagentuuri CIA agendi Fletcher Chase’i (Mark Wahlberg) abil.

Scotti meeskonnaliikme teatel võetakse Plummeriga stseenid üles novembris kahe nädala jooksul ning nende lõikamine filmi peaks lõppema 15. detsembril.

Christopher Plummerit tuntakse eelkõige 1965. aasta muusikafilmist «Helisev muusika» (The Sound of Music), milles ta mängis austerlasest mereväekaptenit von Trappi. Naispeaosas, nunnast guvernandi rollis oli Julie Andrews. 

Kaader filmist «Helisev muusika». esiplaanin Christopeh Plummer kapten von Trappina
Kaader filmist «Helisev muusika». esiplaanin Christopeh Plummer kapten von Trappina Foto: Rights Managed/Ronald Grant Archive / Mary Evan/Scanpix
Christopher Plummer ja Julie Andrews filmi «Helisev muusika» võtetel
Christopher Plummer ja Julie Andrews filmi «Helisev muusika» võtetel Foto: wikipedia.org
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles