Pildid ja video: ristkätlemine ajas Donald Trumpi segadusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump ristkätlemas Vietnami peamnistri Nguyen Xuan Phuci ja Filipiinide presidendi Rodrigo Dutertega
USA president Donald Trump ristkätlemas Vietnami peamnistri Nguyen Xuan Phuci ja Filipiinide presidendi Rodrigo Dutertega Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix

USA president Donald Trump on suurendusklaasi all nii kodus kui välismaal ning ta komistusi kritiseeritakse pidevalt. 

Eraldi on jälgitud Trumpi kätlemist, mis on olnud kord nii, kord naa. Ta on pigistanud vestluskaaslase kätt liiga tugevalt, võtnud seda oma kahe käe vahele või on jätnud kätlemata, edastab AFP.  

Donald Trump
Donald Trump Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Trumpi ebatavalisest kätlemisest on tehtud videoid ja neid on analüüsinud psühholoogid. Samuti on teiste riikide juhte hoiatatud, et Trumpile käe andmine võib lõppeda halvasti.

Trump osaleb 13. – 16. novembrini Filipiinidel Manilas Kagu-Aasia Maade Assotsiatsioon (inglise keeles Association of Southeast Asian Nations - ASEAN) tippkohtumisel, mille avatseremoonia oli täna.

Riigijuhid poseerisid fotograafidele, võttes risti kätest kinni, et sümboliseerida ühtsust, kuid Trumpil tekkis probleeme. Ta ei saanud kohe aru, mida tegema peab, kuid siis haaras temast paremal olnud Vietnami peaministri Nguyen Xuan Phuci käest, kuid teise käega ei ulatunud temast vasemal seisnud Filipiinide presidendi Rodrigo Duterte käeni.

Riigijuhtide ristkätlemine Manilas ASEANi riikide tippkohtumisel
Riigijuhtide ristkätlemine Manilas ASEANi riikide tippkohtumisel Foto: Manan Vatsyayana/AP/Scanpix

Trump sai aru, et tema kohtalt kätlemiskett katkes ja ta haaras Duterte käest, pingutades kogu jõust ning tehes kurja nägu.

Riigijuhtide ristkätlemine ASEANi tippkohtumisel
Riigijuhtide ristkätlemine ASEANi tippkohtumisel Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Fotograafid jäädvustasid, kuidas Trumpi näoilmed sellise kätemise ajal vaheldusid, ulatudes üllatusest ja vihast kuni ameerikaliku «keep smiling» naeratuseni.

Riigijuhid Manilas ASEANi riikide tippkohtumisel ristkätlemas
Riigijuhid Manilas ASEANi riikide tippkohtumisel ristkätlemas Foto: Manan Vatsyayana/AP/Scanpix

Lisaks Trumpile jäi sellise kätlemisega hätta Venemaa peaminister Dmitri Medvedev, kes üritas kõrvalseisjatele lõpuks näidata, kes on olukorra peremees. Medvedevi kätlemine jäi paljudel meedia esindajatel kahe silma vahele, kuna nende tähelepanu oli Trumpil.

Riigijuhid Manilas ASEANi riikide tippkohtumisel
Riigijuhid Manilas ASEANi riikide tippkohtumisel Foto: Rolex Dela Pena/AP/Scanpix

Trumpi 12-päevane Aasia riikide visiit lõpeb Filipiinidel. Ta külastas Jaapanit, Lõuna-Koread, Hiinat ja Vietnamit, kus tal suuremaid etiketiapsakaid ei olnud.

Filipiinide tippkohtumisel osalevad lisaks ASEANi riikidele USA, Hiina, Venemaa, Uus-Meremaa, Austraalia, India, Kanada, Jaapani ja Lõuna-Korea juhid.

Riigijuhid Manilas ASEANi tippkohtumisel: (vasakult alates) Tai peaminister Prayuth Chan-ocha, Venemaa peaminister Dmitri Medvedev, Vietnami peaminister Nguyen Xuan Phuc ja USA president Donald Trump
Riigijuhid Manilas ASEANi tippkohtumisel: (vasakult alates) Tai peaminister Prayuth Chan-ocha, Venemaa peaminister Dmitri Medvedev, Vietnami peaminister Nguyen Xuan Phuc ja USA president Donald Trump Foto: Dmitry Astakhov/Dmitry Astakhov/TASS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles